Preskoči na glavno vsebino

MEET4BUSINESS - AGRA 2023

Gornja Radgona, 30. in 31. avgust 2023

UTRINKI DOGODKA


Mednarodno poslovno srečanje v sklopu 61. kmetijsko - živilskega sejma

MEET4BUSINESS - AGRA 2023

Gornja Radgona, 30. in 31. avgust 2023


Dogodek v organizaciji Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor / Enterprise Europe Network, Pomurksega sejma d.o.o. in partnerjev


MEET4BUSINESS - AGRA 2023 je mednarodno poslovno srečanje, ki predstavlja edinstveno priložnost podjetjem, obrtnikom, organizacijam in zainteresiranim posameznikom, za navezovanje stikov in izmenjavo izkušenj s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Slovenije in tujine. Program je sestavljen tako, da na podlagi vnaprej izbranih srečanj omogoča podjetjem 30 minutne individualne sestanke s potencialnimi poslovnimi partnerji. Letošnja država partnerica je bila Indija.

V času 61. Mednarodnega kmetijsko živilskega sejma v Gornji Radgoni, ki je potekal v sodelovanju s partnerji iz Evropske podjetniške mreže in številnimi drugimi soorganizatorji ter partnerji iz Slovenije (skupaj jih je bilo kar 80), smo organizirali mednarodno poslovno srečanje Meet4Business AGRA 2023. Dogodek je prispeval k mreženju in povezovanju 290 udeležencev iz kar 37 držav. Med udeleženci so bili tudi diplomatski predstavniki in ključni akterji sveta gospodarstva.

Eden izmed pomembnih trenutkov dogodka je bilo srečanje z veleposlanico Indije v Sloveniji Nj.Eksc. ga. Namrata S. Kumar, indijsko gospodarsko zbornico in indijskimi podjetji, ki so prepoznali pomen dogodka za krepitev poslovnih vezi med državama. Dogodka se je udeležil tudi častni konzul Republike Slovenije v Senegalu, g. Mamadou Moustapha Sarr z delegacijo iz Senegala, kar je dodatno potrdilo pomen tega mednarodnega srečanja.

Druga ključna točka srečanja je bil poudarek na povezovanju med Slovenijo in Afriko. Na dogodku so se zato predstavili tudi Slovensko-afriški poslovni klubi Nigerija, Zambija in Kamerun, kar je odprlo vrata za potencialna partnerstva med podjetji omenjenih držav. Predstavitev je imela tudi Podjetniško trgovinska zbornica Slovenije, ki je ponudila vlogo pospeševalca mednarodnega poslovanja vsem udeležencem.

Z letošnjo AGRO smo različnim gospodarskim subjektom iz številnih držav zagotovili odlično priložnost za povezovanje, izmenjavo izkušenj in sklepanje poslovnih sporazumov, hkrati pa pokazali, da je mednarodno sodelovanje in povezovanje še vedno ključnega pomena za rast in razvoj globalnega gospodarstva. Poudarili smo vlogo Slovenije kot odprtega in privlačnega poslovnega okolja ter njen potencial za širitev poslovnih vezi na globalni ravni.

Ob zaključku srečanja smo skupaj s Pomurskem sejmom d.o.o. in Primorsko gospodarsko zbornico v Kopru organizirali sestanek za pripravo konzorcijske pogodbe o skupnem nastopanju proizvajalcev kmetijske mehanizacije na Afriškem trgu. Poudarek je bil na krepitvi povezav in izkoriščanju priložnosti omenjenega trga.

Težišča letošnjega srečanja so bila:

agroživilska trgovina,

proizvodnja in predelava prehrambnih izdelkov,

ekološka pridelava in predelava hrane in pijače,

prehranska in energetska samooskrba,

prehranska varnost,

zdravje tal in regenerativno kmetijstvo in

digitalizacija, robotizacija in umetna inteligenca v agroživilstvu.

Vabljeni, da se nam pridružite tudi naslednje leto!