Preskoči na glavno vsebino

PONI Podravje

PONI Podravje predstavlja model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci v času štirih mesecev, kolikor traja zaposlitev v programu, razvijejo in realizirajo lastno podjetniško idejo.

PONI Podravje predstavlja model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci v času štirih mesecev, kolikor traja zaposlitev v programu, razvijejo in realizirajo lastno podjetniško idejo.

To dosežejo skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. Udeleženci so za obdobje 4 mesecev zaposlenih pri enem izmed partnerjev projekta PONI Podravje – Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor, Razvojni agenciji Slovenske Gorice, d.o.o. ali Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj. V teh 4 mesecih so zaposleni za polni delovni čas, v času zaposlitve pa razvijajo svojo podjetniško idejo.

Komu je projekt namenjen?

Projekt je namenjen vsem, ki imajo podjetniško idejo in željo po njeni realizaciji, ne glede na starost, stopnjo in smer izobrazbe ali status brezposelne osebe.

Kdo se lahko vključi?

Pogoji za vključitev so:

Kandidat mora imeti poslovno idejo, ki jo namerava razvijati v okviru projekta.
Kandidat mora imeti stalno ali začasni prebivališče v eni izmed občin podravske regije.
Kandidat še ni bil vključen v katerikoli program Podjetno v svet podjetništva.
Kandidat mora imeti poravnane vse zapadle obveznosti do države.
Kandidat mora imeti na dan vključitve v projekt izpolnjene vse pogoje za podpis pogodbe o zaposlitvi.

Kaj pridobim v programu?

4-mesečno redno zaposlitev

Mentorstvo

Pomoč pri razvijanju poslovne ideje

Podjetniška usposabljanja in kompetence

Nove stike, prijateljstva in poslovna sodelovanja

Možnosti za individualni razvoj

Kaj potrebujem za prijavo?

Izpolnjen Prijavni obrazec

Življenjepis

Fotokopijo dokazila o izobrazbi

Izpis obdobij zavarovanj, iz katerega so razvidni pretekli delodajalci (izpis se pridobi na ZZZS ali ZPIZ)

Fotokopijo dokazila o začasnem prebivališču, v kolikor je prijavljeno

PRIJAVNI OBRAZCI

Nastja Verdnik

Pasja pekarna HOV-HOV

Priprava zdravih priboljškov za štirinožno družinsko članico je s pomočjo podpore v programu prerasla v prvo registrirano pasjo pekarno v Sloveniji. Danes so pasji piškoti ter drugi priboljški, pripravljeni izključno iz svežih in zdravih sestavin, na voljo v lastnih trgovinah v Mariboru in Ljubljani, franšiznih prodajalnah na Hrvaškem, Srbiji in Švici ter številnih specializiranih trgovinah po Evropi

Marko Borko

Posoda za pripravo kefirja Kefirko

Udeleženec je v okviru programa uspešno izpeljal Kickstarter kampanjo, s katero je financiral proizvodnjo izdelka, ki se sedaj prodaja po celem svetu. Podjetje je nadaljevalo z lastnim razvojem novih izdelkov ter trgu ponudilo še posodo za pripravo sira

Katjuša Kolar

Nastanitev Fani in Rozi

Udeleženka se je v programu pripravljala, da bo lahko turistom in domačinom ponudila nastanitev z zajtrkom v idilični stavbi ob Sodnem stolpu. Tako sedaj kot gostinsko turistični kompleks turistom, kolesarjem, sprehajalcem ponuja sodobno opremljene sobe, odlično kavo in zanimive kulturne dogodke.

Matej Kline

PERMAKULTURNI INŠTITUT