Preskoči na glavno vsebino

CCRI - Pilotna regija Podravje

Naziv projekta: Circular Cities and Regions Initiative
Akronim: CCRI

CCRI

Kratek opis projekta

Kljub temu, da je Podravje ena slabše razvitih slovenskih regij ima na svojem teritoriju velik delež kmetijskih površin - 69,3 %, kar predstavlja velik potencial za razvoj bio krožnega gospodarstva in posledično drugačnega razvoja regije.

Podravska regija je bila izmed cca 100 prijavami izbrana v skupino 12 pilotnih mest in regij, ki bodo do 2025 razvijala svoja izbrana tematska področja. V projektu bomo s prijavitvenim partnerjem E Zavod, Ptuj in deležniki v regiji pripravili Strategijo razvoja bio krožnega gospodarstva v Podravju - prvo tematsko regijsko strategijo za Podravje. Strategija bo podlaga za pripravo nabora regijskih projektov in Akcijskega načrta ter razvoja mehanizmov za financiranje identificiranih projektov.

S CCRI iniciativo bomo deležni tehnične pomoči s strani Evropske komisije in podpornih organizacij CCRI – Circular cities and regions initiative. Več o iniciativi in projektu lahko preberete na Circular Cities and Regions Initiative | Circular Cities and Regions Initiative (circular-cities-and-regions.eu).

Projektno partnerstvo: RRA Podravje - Maribor in E Zavod, Ptuj

Trajanje projekta: oktober2022–julij 2025