Preskoči na glavno vsebino

Drava Bike

Naziv projekta: Drava Bike - Dravska kolesarska pot

Logo Drava Bike

Kratek opis projekta:

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh in nudi doživetje za vsakim zavojem.

V Sloveniji je vzpostavljeno Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot, ki deluje od leta 2015. V začetku projekta je vlogo pri oblikovanju integralnega turističnega produkta destinacije ter oblikovanje turistične znamke reke Drava in s tem promociji in trženju imel Zavod za turizem Maribor, z mesecem marcem 2021 pa to vlogo prevzema RRA Podravje - Maribor.

Ključne naloge promocije in trženja Dravske kolesarske poti zajemajo izvedbo vseh aktivnosti, kot so urejanje vsebin na spletnem portalu (www.dravabike.si) in družbenih omrežjih, aktivnosti na področju promocije (digitalne kampanje, oglaševanje, izvedba dogodkov, priprava materiala, obiski sejmov, komunikacija z mediji itd.) in koordinacijo ponudnikov ob Dravski kolesarski poti (v okviru inkubatorja Drava Bike za sodelovanje s ponudniki). Na vseh ravneh projekta je vzpostavljeno tudi sodelovanje z avstrijskimi in hrvaškimi partnerji kakor tudi s Slovensko turistično organizacijo in združenjem Aktivna Slovenija.

Vodilni partner: RRA Podravje - Maribor.

Projektno partnerstvo: Občina Dravograd, Občina Muta, Občina Vuzenica, Občina Radlje ob Dravi, Občina Podvelka, Občina Lovrenc na Pohorju, Občina Selnica ob Dravi, Občina Ruše, Mestna občina Maribor, Občina Duplek, Občina Miklavž na Dravskem polju, Občina Starše, Občina Hajdina, Mestna občina Ptuj, Občina Markovci, Občina Gorišnica, Občina Ormož, Občina Središče ob Dravi, RRA Koroška, ZRS Bistra Ptuj, Zavod za turizem Maribor, Direkcija RS za infrastrukturo.

Trajanje projekta: januar 2021→

Skupna vrednost projekta: 60.000,00 evrov (2021–2022).

Vir financiranja: 18 občin Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot.


Datoteka pdf