Preskoči na glavno vsebino

Potrjeno nadaljnje dvoletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot

Potrjeno nadaljnje dvoletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot Foto: RRA Podravje - Maribor

V Mariboru je v četrtek, 9. 12. 2021 potekala skupščina Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot v hibridni izvedbi. Člani partnerstva so se na skupščini seznanili z izvedenimi aktivnostmi in potrdili nadaljnje dvoletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot, ki ga pod okriljem Uroša Rozmana izvaja Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor.

Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot, sestavljeno iz 23 institucij tako nadaljuje skupno sodelovanje v uspešni zgodbi, ki jo v naslednjih letih razširja tudi na druga področja in tako sledi zastavljenemu cilju in celovitemu upravljanju območja reke Drave. Člani partnerstva so bili na skupščini seznanjeni z izvedenimi aktivnostmi v letu 2021 vezanimi na infrastrukturo ter promocijo in trženje kolesarskega produkta Drava Bike.

V Partnerstvu je združenih 18 občin, ob RRA Podravje – Maribor so vključeni tudi ZRS Bistra Ptuj, RRA Koroška d.o.o. ter Zavod za turizem Maribor. Z letom 2018 se je Partnerstvu priključila tudi Direkcija RS za infrastrukturo, saj Dravska kolesarska pot predstavlja eno od pomembnejših državnih kolesarskih povezav v Sloveniji.

Člani partnerstva so bili na skupščini seznanjeni tudi z implementacijo urbane opreme. Grafična podoba Dravske kolesarske poti v Sloveniji in na Hrvaškem bazira na logotipu »DravaBike« in v skladu s tem je vzpostavljen koncept počivališč. Počivališče je namenjeno relaksaciji, počitku in uživanju v naravi. To je tudi namen nove kolesarske poti.

Na celotni trasi Dravske kolesarske poti že stojijo informacijske table Drava Bike, ki prikazujejo celotno traso in posamezne etape. V letošnjem letu je bilo postavljenih tudi 10 občinskih tabel Drava Bike, ki so jih v sklopu projekta Naša Drava uredile občine.

Aktivnosti promocije Dravske kolesarske poti so usmerjene v predstavitve na raznih dogodkih, posvetih in sejmih v Sloveniji in tujini, organizirani so bili kolesarski izleti po trasi Dravske kolesarske poti in študijske ture za novinarje. Kolesarjem so vse informacije na voljo na spletnem portalu Drava Bike ter socialnih omrežjih (Facebook in Instagram Drava Bike). V tem letu je bila izdelana in predstavljena nova brošura – zloženka, kot tudi nov promocijski video z letalskimi posnetki, ki prikazuje vso mogočnost in veličastnost reke Drave - Veličastna reka Drava. Vseskozi se v Drava Bike vključujejo novi ponudniki ob Dravski kolesarski poti, ki tvorijo pomemben del ponudbe ob Dravski kolesarski poti.

Kolesarji iz Slovenije in tujine lahko že nekaj časa odkrivajo čudovite kotičke in zanimivosti ob Dravski kolesarski poti in kolesarijo po trasi, ki je v celoti označena, v zadnjih letih pa potekajo tudi številna gradbena dela, da bi bila kolesarska pot kar najhitreje dokončana.

Poročilo o izvedenih aktivnostih na projektu v letu 2021.