Preskoči na glavno vsebino

Obvestila za medije

Obvestilo za medije

Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor stopa na pot raziskav na področju regionalnega razvoja

RRA Podravje - Maribor je tik pred iztekom leta dosegla nov mejnik v svoji bogati zgodovini. Od decembra 2022 je uradno vpisana v Evidenco raziskovalnih organizacij.

Sporocilo-za-medije_RRA-Raziskovalna-dejavnost.docx

Obvestilo za medije

S prižigom lučk v več mestih Destinacije Pohorje vstopamo v praznični čas in smučarsko sezono

Destinacija Pohorje je priljubljena zimska destinacija, ki s široko paleto športno in kulturno obarvanih prireditev omogoča pristno doživljanje prazničnega časa.

Sporocilo-za-medije_Nabor-dogodkov-in-smucarska-karta.docx Skupna-smucarska-karta.png Zlozenka_top-prireditve-na-Pohorju.png

Obvestilo za medije

Za katere projekte bo na voljo evropski denar?

Na zaključnem srečanju Sveta regije, Razvojnega sveta regije in Regijske razvojne mreže Podravje smo bili osredotočeni na 𝗰̌𝗿𝗽𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗸𝗼𝗵𝗲𝘇𝗶𝗷𝘀𝗸𝗶𝗵 𝘀𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝗲𝘃 𝘃 𝗼𝗯𝗱𝗼𝗯𝗷𝘂 𝗱𝗼 𝗹𝗲𝘁𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟳. Dr. Aleksander Jevšek, minister Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je predstavil smernice, možnosti in priložnosti za črpanje evropskih sredstev v okviru Programa evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027.

Sporocilo-za-medije.docx Danijel-Vrbnjak-zupan-Obcine-Ormoz.jpg Dr.-Aleksander-Jevsek-minister-SVRK.jpg Uros-Rozman-direktor-RRA-Podravje-Maribor-2.jpg z-leve-proti-desni-dr.-Aleksander-Jevsek-Danijel-Vrbnjak-Matjaz-Dragar-Uros-Rozman.jpg Zakljucno-srecanje-regije-Podravje.jpg

Obvestilo za medije

Velik splav Hlodovec na ogled na obrežju reke Drave pred Mariborskim otokom

Na današnji novinarski konferenci smo predstavili aktivnosti, s katerimi smo obogatili športno-turistično predvsem pa kulturno ponudbo reke Drave v okviru projekta »Naša Drava«.

Sporocilo-za-medije_NASA-DRAVA_Novinarska-konferenca_9.11.2022_koncno.doc 20221109_092942.jpg 20221109_093500.jpg 20221109_094041.jpg 20221109_094731.jpg 20221109_094800.jpg 20221109_092040.jpg 20221109_093657.jpg 20221109_094147.jpg 20221109_094651.jpg 20221109_094825.jpg 20221109_101931.jpg

Obvestilo za medije

Nova urbana oprema in igrala oživela ponudbo Mariborskega Pohorja

Na današnji novinarski konferenci, ki je potekala v Cerkvi sv. Bolfenka, smo skupaj z našimi partnerji predstavili novosti in izvedene aktivnosti v okviru projekta Doživetja Bolfenk, katerega cilj je bogatitev turistične ponudbe in dodajanje vrednosti doživetjem na ovršju Mariborskega Pohorja.

Sporocilo-za-medije_Dozivetja-Bolfenk_10-10-2022_final.docx rra_bolfenk_pigac_si-03.jpg rra_bolfenk_pigac_si-08.jpg rra_bolfenk_pigac_si-09.jpg rra_bolfenk_pigac_si-10.jpg rra_bolfenk_pigac_si-13.jpg rra_bolfenk_pigac_si-19.jpg rra_bolfenk2_pigac_si-1.jpg rra_bolfenk2_pigac_si-2.jpg

Obvestilo za medije

Mladim podjetjem v Podravju zagotavljamo celovito podporo za razvoj

Na včerajšnji novinarski konferenci, ki je potekala v prostorih Štajerskega tehnološkega parka (ŠTP), smo predstavili Mrežni podjetniški inkubator Podravje (MPIP) in dva primera dobre prakse članov MPIP-a.

Sporocilo-za-medije-MPIP.docx Fotorafija-1.jpg Fotografija-2.jpg Fotografija-3.jpg

Obvestilo za medije

Kako bomo koristili EU sredstva v okviru priprave Operativnega programa 2021-2027?

Župani občin Podravske regije so na redni seji Sveta podravske regije, ki je potekala v sredini septembra v prostorih PGD Bohova, v Občini Hoče – Slivnica, razpravljali o možnostih koriščenja evropskih sredstev v okviru priprave Operativnega programa evropske kohezijske politike 2021 – 2027 (EPK 2021–2027).

Svet-regije-Podravje.docx

Obvestilo za medije

Ukrepi, s katerimi izboljšujemo stanje narave ob nabrežju Drave

Partnerji evropskega projekta zaDravo ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, so na današnji novinarski konferenci v Zlatoličju predstavili ukrepe, s katerimi izboljšujejo stanje narave, ki je hkrati tudi dom številnih živali ob nabrežju reke Drave.

Za-Dravo_pregled-izvajanja-ukrepov-na-terenu.docx 20220908_122837.jpg 20220908_122856.jpg

Obvestilo za medije

Trajnostno povezavi v Evropski teden mobilnosti

Ob začetku letošnjega Evropskega tedna mobilnosti smo v Regionalni razvojni agenciji za Podravje – Maribor (RRA Podravje - Maribor) pripravili strokovni posvet z naslovom Trajnostno povezani. Na njem smo predstavili ukrepe in dobre prakse, ki so se skozi leta uveljavila v regiji Podravje, sogovorniki in strokovna javnost, zbrana na posvetu, pa so se strinjali, da je ključ uspeha v sodelovanju in predvsem ozaveščanju končnega uporabnika vseh oblik trajnostne mobilnosti.

Strokovni-posvet-Trajnostno-povezani.docx

Obvestilo za medije

Zaživela je destinacija Štajerska

V torek, 13. 9. 2022, je v prostorih Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor (RRA Podravje - Maribor) potekala ustanovna skupščina članov konzorcija destinacije Štajerske. S tem dogodkom je projekt tudi uradno zaživel, kar je edinstvena priložnost za turistični preboj Štajerske na širšem mednarodnem turističnem zemljevidu.

Destinacija-Stajerska.docx 1663262726835.jpg 1663262889445.jpg

Obvestilo za medije

Občina Hoče - Slivnica bogatejša za obnovljen Framski slap – Skalca in 7 energijskih točk

V okviru projekta Prenova turističnih atrakcij na Pohorju sta se obnovila dostop in okolica slapa, postavljene so nove interpretacijske table, klopi in stojali za kolesa na planoti nad slapom.

Prenova-turisticnih-atrakcij-na-Pohorju_23-08-2022.docx Novinarska_prenova-turisticnih-atrakcij_2.jpg Novinarska_prenova-turisticnih-atrakcij_Klara-Kulovec1.jpg Novinarska_prenova-turisticnih-atrakcij_Klara-Kulovec2.jpg

Obvestilo za medije

Nove krožne kolesarske poti na Pohorju

Na današnji novinarski konferenci smo predstavili 7 novih krožnih tras, ki povezujejo 240 kilometrov kolesarskih užitkov na Pohorju.

Kolesarske-poti-Pohorja_18-08-2022.docx Kolesarske-poti-Pohorja.jpg Novinarska-2.jpg

Obvestilo za medije

Kreativni park Drava - prebujamo spečega velikana

Na današnji novinarski konferenci, ki je potekala v prostoru nekdanje moške kaznilnice, je direktor Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor (RRA Podravje - Maribor) Uroš Rozman predstavil ambiciozne načrte obnove in namembnost prostorov, ki skupno merijo skoraj 10.000 kvadratnih metrov.

Prebujamo-specega-velikana.docx KPD_Klara_Kulovec.jpg KPD_Klara_Kulovec_2.jpg KPD_Klara_Kulovec_3.jpg KPD_pogled-iz-zraka.png KPD_vsebine.jpg KPD_vsebine.png

Obvestilo za medije

Na samostojno podjetniško pot ponovno nova skupina PONI Podravje

RRA Podravje - Maribor skupaj z Znanstveno-raziskovalnim središčem Bistra Ptuj izvaja program podjetniškega usposabljanja PONI Podravje. Usposabljanje je uspešno zaključilo 18 udeležencev 5. skupine. Na podjetniško pot so se podali z enotnim mnenjem, da bodo ob pridobljenem znanju, izkušnjah ter s pogumom in motivacijo ustvarili uspešne podjetniške zgodbe.

Obvestilo-za-medije_Zakljucek-5.-skupine-PONI-PODRAVJE.docx Udelezenci-5.-skupine-min.jpg Maja-Petek_Uporabni-dekorativni-izdelki-za-dom-min.jpg Martina-Medved_Psihoerapija-in-osebnostna-rast-min.jpg Mihael-Klevze_Nega-za-mosko-brado-min.jpg Natalija-Lorencic_Masaze-in-Access-bars-terapije-min.jpg

Obvestilo za medije

Nova e-točka za kolesarje na Pohorju kot izhodišče za oblikovanje novih turističnih produktov

Pohorje postaja vse bolj atraktivna kolesarska destinacija, ki je zaradi svoje lege dostopna in privlačna za različne vrste kolesarjev. Da bi bil omenjen potencial izkoriščen 365 dni v letu, se je v okviru projekta »E-kolesarjenje na Pohorju« vzpostavila nova e-točka za kolesarje, ki omogoča tako izposojo kot tudi servis koles.

Sporocilo-za-medije_E-kolesarjenje-na-Pohorju_26-07-2022.docx E-kolesarjenje-na-Pohorju_Klara-Kulovec_1.jpg E-kolesarjenje-na-Pohorju_Klara-Kulovec_2.jpg E-kolesarjenje-na-Pohorju_Klara-Kulovec_3.jpg E-kolesarjenje-na-Pohorju_Klara-Kulovec_4.jpg E-kolesarjenje-na-Pohorju_Novinarska-Konferenca-1.jpg E-kolesarjenje-na-Pohorju_Novinarska-Konferenca-2.jpg E-kolesarjenje-na-Pohorju_Novinarska-Konferenca-3_2022-07-27-144400_ioiu.jpg

Obvestilo za medije

Potrjen Regionalni razvojni program za Podravje opredeljuje pet razvojnih ciljev, ki jih želimo v regiji doseči do leta 2027

Člani Razvojnega sveta regije Podravje so na dopisni seji v juliju potrdili Regionalni razvojni progam za Podravje za programsko obdobje 2021–2027 (RRP), katerega pripravo je koordinirala Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor. Program je strateški dokument, ki opredeljuje pet razvojnih ciljev, ki predstavljajo ključna področja dela v obdobju nove finančne perspektive do leta 2027, vključuje pa tudi po vsebini razdeljene projektne predloge, ki so finančno ovrednoteni.

Potrjen-Regionalni-razvojni-program-za-Podravje.docx

Obvestilo za medije

Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi

Reka Drava, ki je vir življenja, je igrala pomembno vlogo pri razvoju številnih krajev Dravske doline in Dravskega polja. Med vsemi štajerskimi rekami ima Drava najdaljšo plovno tradicijo, saj zgodovina dravskega splavarstva sega več, kot 500 let v preteklost. Vsako leto potekajo na reki in ob njej številne dejavnosti med njimi tudi dogodki s katerimi se ohranja tradicija splavarjenja in čolnarjenja.

V sklopu projekta 𝗟𝗔𝗦 𝘀𝗼𝗱𝗲𝗹𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝗮 "𝗡𝗮𝘀̌𝗮 𝗗𝗿𝗮𝘃𝗮'' s partnerji v prihajajočih poletnih mesecih pripravljamo številne dogodke na ter ob reki 𝗗𝗿𝗮𝘃𝗶. Vse dogodke smo zbrali na spletni strani Drava Festival – www.dravafestival.si

Sporocilo-za-medije_Drava-Festival_10_6_2022.docx Veslanje-na-reki-Dravi-1_Drava-Bike_Drava-Festival_Sam-Strauss.jpg Veslanje-na-reki-Dravi-2_Drava-Bike_Drava-Festival_Sam-Strauss.jpg Izpiranje-zlata-3_Drava-Bike_Drava-Festival_Karmen-Razlag.jpg Dravska-kolesarska-pot-4_Drava-Bike_Drava-Festival_Sam-Strauss.jpg Dravska-kolesarska-pot-5_Drava-Bike_Sam-Strauss.jpg

Obvestilo za medije

Svet podravske regije koordiniranje priprave Regijskega prostorskega plana zaupal RRA Podravje - Maribor


Na 44. redni seji Sveta podravske regije, ki je v sredini maja potekala v občini Rače - Fram, so se člani Sveta seznanili z izhodišči za pripravo in vsebino Regionalnega prostorskega plana (RPP), koordiniranje nadaljnjih aktivnosti za njegovo pripravo pa zaupali Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor (RRA Podravje - Maribor).

RRA-Podravje-Maribor-bo-koordiniral-pripravo-in-izvedbo-RPP-Podravje_31_5_2022.docx Foto-1_Svet-podravske-regije_maj.jpg Foto-2_Svet-podravske-regije_maj.jpg

Obvestilo za medije

Študijska tura po Pohorju

Na Pohorju je 23.−24. 5. 2022 potekala študijska tura za domače novinarje, tour operaterje in agencije s predstavitvijo novosti Partnerstva za Pohorje.

Več kot 50 ponudnikov Destinacije Pohorje se je s svojo pestro ponudbo in doživetji v okviru dvodnevne študijske ture po Pohorju predstavljalo slovenskim medijem in domačim turističnim agencijam.

Namen študijske ture je tudi predstavitev več kot dveletnega delovanja Partnerstva za Pohorje, ki je obrodilo številne rezultate: nova krovna spletna stran Pohorje Slovenija, oblikovana nova turistična karta in turistične table Pohorja ter označenih 7 novih krožnih kolesarskih poti po gozdnih cestah. Za usklajen nadaljnji infrastrukturni razvoj Pohorja paoblikovan tudi Katalog elementov urbane opreme na Pohorju.

Sporocilo-za-medije_Studijska-tura-po-Pohorju.docx INFOGRAFIKA_DRAVA-BIKE-in-POHORJE_Marec-2022_SLO.pdf Fotografija-1_Studijska-tura-po-Pohorju.jpg Fotografija-2_Studijska-tura-po-Pohorju.jpg Fotografija-3_Studijska-tura-po-Pohorju.jpg Fotografija-4_Studijska-tura-po-Pohorju.jpg Fotografija-5_Studijska-tura-po-Pohorju.JPG

Obvestilo za medije

Svetovni dan Zemlje v znamenju zmanjšanja ogljičnega odtisa

V Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor letošnji svetovni dan Zemlje obeležujemo z aktivnostmi v številnih evropskih in drugih projektih, katerih partnerji smo. Zavedamo se pomena trajnostnega razvoja in ohranjanja naravnih virov, zato naše uporabnike in zaposlene spodbujamo k odgovornemu ravnanju in utrjujemo zavest o tem, da lahko vsak posameznik prispeva k pomembni in vidni spremembi.

Svetovni-dan-Zemlje-v-znamenju-zmanjsanja-ogljicnega-odtisa.docx Fotografija-1-_Zasaditev-mejic.jpg Fotografija-2-_Mejica.jpg Fotografija-3_Food-Wave.png