Preskoči na glavno vsebino

PONI Podravje (2024-2028)

Logo IFEELSLOLogo EU
PONI Podravje predstavlja model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci v času štirih mesecev, kolikor traja zaposlitev v programu, razvijejo in realizirajo lastno podjetniško idejo.

PONI Podravje predstavlja model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci v času štirih mesecev, kolikor traja zaposlitev v programu, razvijejo in realizirajo lastno podjetniško idejo.

To dosežejo skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. Udeleženci so za obdobje 4 mesecev zaposlenih na Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor. V teh 4 mesecih so zaposleni za polni delovni čas, v času zaposlitve pa razvijajo svojo podjetniško idejo.

Komu je projekt namenjen?

Projekt je namenjen vsem, ki imajo podjetniško idejo in željo po njeni realizaciji, ne glede na starost, stopnjo in smer izobrazbe ali status brezposelne osebe.

Kdo se lahko vključi?

Pogoji za vključitev so:

Kandidat mora imeti poslovno idejo, ki jo namerava razvijati v okviru projekta.
Kandidat mora imeti stalno ali začasni prebivališče v eni izmed občin podravske regije.
Kandidat še ni bil vključen v katerikoli program Podjetno v svet podjetništva.
Kandidat mora imeti poravnane vse zapadle obveznosti do države.
Kandidat mora imeti na dan vključitve v projekt izpolnjene vse pogoje za podpis pogodbe o zaposlitvi.

Kaj pridobim v programu?

4-mesečno redno zaposlitev

Mentorstvo

Pomoč pri razvijanju poslovne ideje

Podjetniška usposabljanja in kompetence

Nove stike, prijateljstva in poslovna sodelovanja

Možnosti za individualni razvoj

Kaj potrebujem za prijavo?

Izpolnjen Prijavni obrazec

Življenjepis

Fotokopijo dokazila o izobrazbi

Izpis obdobij zavarovanj, iz katerega so razvidni pretekli delodajalci - izpis se pridobi na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ)

Fotokopijo dokazila o začasnem prebivališču, v kolikor je prijavljeno

Uspešne PONI zgodbe

Lucija Zorko

Lucija Zorko

Isydora Luxury

Lucija je mlada kreativka, ki skupaj s svojo mamo ustvarja pod znamko Isydora Luxury Silk Art. Gre za ročno izdelane produkte iz 100% svile, vsakemu izdelku pa je dodana tudi zgodba s posebnim sporočilom. Po zaključku študija arhitekture se je znašla pred manjšim kriznim obdobjem, kjer ni točno vedela, kako naprej. Skupaj z mamo, ki je vse to spremljala, se jima je nato porodila ideja, da skupaj pričneta ustvarjati posebne izdelke v patchwork tehniki. Tako se je takrat po nastanku prvega posteljnega pregrinjala pričela njuna skupna ustvarjalna in poslovna pot.

Svojo znamko Isydora Luxury je predstavljala tudi na EXPO Dubaj 2020.

Več o Luciji in Isydora Luxury

Žiga Pavlinič

Žiga Pavlinič

Gnojila Top Shit Fertilizer

Žiga Pavlinič se je v program vključil v upanju, da uresniči svoje sanje in začne proizvajati organsko gnojilo. To mu je tudi uspelo. Gnojila Top Shit Fertilizer bodo na trgu ponujala vse rešitve, s katerimi se soočajo gojitelji in pridelovalci rož ter zelenjave. Posebnost gnojila je, da je ena faza narejena iz iztrebkov Črne vojaške muhe ali Black soldier fly. Tako gnojilo je perfekten vir organskih hranil in pozitivnih bakterij, ki jih rastlina potrebuje za razvoj in rast.Top Shit Fertilizer gnojila so narejena tako, da se nadgrajujejo z ostalimi Top Shit gnojili, kot so za zelene dele rastline in cvet. Za najboljši izkoristek gnojil pa priporočamo tablete mikoriznih gljiv zmešanih z rizobakterijami, ki jih položite v zemljo pred sajenjem oz. pod korenine. Naše poslanstvo je, da s strokovnim in skrbno izdelanim produktom skrbimo za varovanje okolja in zagotavljamo rezultate.

Več o Žigi in Top Shit Fertilizer

Jelena Vuković Marin

Jelena Vuković Marin

Mia & Mika baby and toddler moccasins

Jelena je v 2. skupini PONI Podravje razvila idejo o Mia & Mika baby and toddler moccasins. Oblikuje in izdeluje mednarodno nagrajene otroške copatke iz certificiranega naravno strojenega usnja, ki so tudi certificirani in primerni za alergike, ter spodbujajo naraven razvoj stopala in so všeč tako otrokom kot staršem. Prijava na program PONI je bila zanjo najboljša odločitev za začetek samostojne poslovne poti. Čeprav je ponudnikov usnjenih izdelkov v Sloveniji vse manj, se na trgu vedno lahko najdejo kupci, ki cenijo slovenski dizajn, ročno delo in izdelke z zgodbo.

Več o Jeleni in Mia & Mika baby and toddler moccasins


Nika Klampfer

Nika Klampfer

uNIKAten dizajn

Nika, ki ji je program PONI Podravje ob njeni motivaciji dal še znanje, zagon in moč, da je januarja letos odprla svoje podjetje: Nika INTERIORS. Za PONI Podravje je pred precej časa prvič slišala od prijateljice. »No, pa sem v najbolj pestrem korona času konec leta 2020 pustila svojo službo v Ikei. Zatem sem kar precej svojega časa vložila v učenje naprednejšega 3D risanja in modeliranja, pa renderiranja. Pa sem se odločila, da pošljem prijavo na PONI Podravje, kjer sem bila s svojo predstavljeno podjetniško idejo izbrana. Tako se je začelo pisanje prvih stavkov in strani v mojem novem življenjskem poglavju. Ob krasni ekipi sošolcev in odličnem programu mentoriranja je izobraževanje dobilo pravi smisel. Januarja letos sem, leto po koncu programa PONI, tudi jaz pogumno zakorakala po tej poti samostojnih podjetnikov. Uradno se moj s. p. imenuje uNIKAten dizajn, Dominika Klampfer, s. p. Velikokrat pa se podpišem tudi kar Nika INTERIORS.«

Več o Niki in uNIKAten design

Navdihujoča zgodba

Alenka Pahor

Alenka Pahor

Hungry Lola

»Na PONI sem se prijavila s kompletom štirih kuhinjskih krp. Zakaj kuhinjske krpe? Ker sem imela občutek, da je to izdelek, v katerem lahko združim večino svojih strasti. Od oblikovanja, peke, risanja, … in zato, ker sem opazila, da imamo vsi doma v predalu tiste iste, kot jim sama pravim “stara mama” vzorce, ki se že desetletja ne spreminjajo. Zato sem želela ponuditi nekaj igrivega, a hkrati elegantnega, kar bo kuhinji dodalo piko na i in hkrati vsak dan izvabljalo nasmehe na obraz.«

Več o Alenki in Hungry Lola

Navdihujoča zgodba

Sandra Zakrajšek

Sandra Zakrajšek

In your arms doll

»Ideja, s katero sem se prijavila na PONI, je nastala pri nas doma. Zaradi moževe zaposlitve v Slovenski vojski, smo bili z otroki veliko časa sami, otroci pa so pogrešali očija in tako je nastala lutka vojak. Sama ideja za lutko je sicer prišla z mano iz Amerike, saj sem na enem izmed vojaških sejmov videla lutko, katero se lahko personalizira s sliko starša, ki ga otrok pogreša. Američani namreč veliko skrbi namenijo vojaškim družinam, kar se mi je vedno zdelo navdihujoče in ideja se mi je zdela super.«

Več o Sandri in In your arms doll

Navdihujoča zgodba

Martina Medved

Martina Medved

Brlog nasvetov

Martina z zanosom pove, da ji je PONI predstavljal ''podjetniško šolo za življenje'', saj tega znanja ni pridobila tekom formalnega šolanja. Kot strokovnjakinja se je srečevala z izzivom, kako psihoterapijo in psihologijo pripeljati do ljudi na strokoven, a hkrati prijazen in razumljiv način. Uživala je v skupinskem in individualnem delu z mentorji, ki so ji dajali praktične nasvete, kako zastaviti prodajo produktov ter kako poudariti svoj avtentičen slog, ki jo ločuje od širokega nabora ostalih terapevtov v Sloveniji. Njena primarna dejavnost je psihoterapija - specializirala se je za individualno in partnersko terapijo. Razvila je tudi pripomočke za osebnostno rast: kartice za pare; kartice za samske; meditacije. Na YouTube kanalu redno objavlja terapevtske video nasvete za bolj kakovostne odnose.

Več o Martini in Brlogu nasvetov


Druge informacije o projektu:

Vodilni partner: RRA Podravje - Maribor

Trajanje projekta: marec 2024 – oktober 2028.

Skupna vrednost projekta: 1.538.851,82 evrov

Vir financiranja: Program evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 v Sloveniji

Info


Kontaktna oseba:

Želite prejemati
poslovne e-novice?