Preskoči na glavno vsebino

INSET

Naziv projekta: INdustrial Symbiosis for Enterprises and Training
Akronim: INSET

Inset logo nov

Kratek opis projekta:

Projekt INSET bo doprinesel uvedbi industrijske simbioze (IS) s pomočjo disruptivnega, digitalnega in pragmatičnega usposabljanja in ozaveščanja. IS je dejavnik, ki lahko ključno pospeši zeleno rast in implementacijo krožnega gospodarstva, kot je poudarjeno v EU strategijah in Zelenem dogovoru. Da bi dosegli zeleno preobrazbo industrije, je treba odpraviti vrzeli, ki obstajajo na trgu dela. Pripravljenost na spremembe je temeljna, za to pa je treba razumeti, kako lahko to storijo in na to gledati kot na proces in ne rezultat. V prihodnje bo naraščala zahteva po trajnostni, pametni in vključujoči rasti, zato se morajo tudi programi poklicnega izobraževanja in usposabljanja v EU prilagoditi potrebam nenehno razvijajočega se trga dela. INSET bo razvil prilagodljiv in virtualni program poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki bo prispeval k zapolnitvi obstoječih vrzeli v dostopu in implementaciji IS v poslovno omrežje.

Projektno partnerstvo močno verjame v sodelovanje in inovacije s pobudami sodelovanja za prožne pristope k programom poklicnega izobraževanja in usposabljanja, prilagojenim trgu dela. INSET se bo osredotočil na razvoj inovativnega ad hoc usposabljanja, osredotočenega na resnično implementacijo IS, ki obravnava potrebe podjetja in prispeva k ustvarjanju zelenih, konkurenčnih in inovativnih industrijskih ekosistemov in ekosistemov poklicnega izobraževanja in usposabljanja s potencialom širitve na vseevropski ravni.


Vodilni partner: Universite de Strasbourg

Projektno partnerstvo: Asociacion Empresarial de Incestigacion Centro Tecnologico del Mueble y la Madera de la Region de Murcia, RRA Podravje - Maribor, Simbiosi Industrial SL, Syxix VSI, Sistemi Formativi Confindustria

Trajanje projekta: 1. november 2023 – 31. oktober 2026

Skupna vrednost projekta: 400.000,00 evrov.

Vir financiranja: Erasmus+

_____________________________________________________________________________________________________________________

DOGODEK PROJEKTA


V sodelovanju s Slovensko poslovno točko (SPOT) bomo na RRA Podravje - Maribor izvedli

Strokovni posvet: Usposabljanje za industrijsko simbiozo, ki bo

v sredo, 8. maja 2024 v prostorih RRA Podravje - Maribor, Pobreška cesta 20.


Glavni cilj posveta je omogočiti razpravo o zemljevidu kompetenc ter pridobiti dragocena spoznanja, poglede in povratne informacije.


Sodelovanje bo pomembno prispevalo k potrditvi in izpopolnitvi standardov usposobljenosti, razvitih v okviru našega konzorcija.

Potek posveta:

  • predstavitev projekta INSET
  • vodena razprava na temo dviga kapacitet na področju industrijske simbioze
  • zaključne ugotovitve deležnikov

Posvet bo v imenu projekta vodil Borut Jurišić, RRA Podravje - Maribor.

inset posvet1