Preskoči na glavno vsebino

TASTE

Projekt naslavlja vse, ki delujejo na področju turizma, predelave hrane in pijače, agroživilstva, kulture ter socialnega gospodarstva. V ta namen bo pripravljen celovit program krepitve zmogljivosti, ki se bo izvajal na podlagi koncepta usposabljanja trenerjev in študijskih obiskov ter bo temeljil na zglednih in ponovljivih praksah. Usposabljanje in svetovanje bo ponujeno različnim deležnikom. Poleg tega bo na voljo program Go Green, Get Digital, Be Resilient, ki bo podpiral skupne projekte, osredotočene na trajnostni in odporni prehranski turizem ter upravljanje hrane v turizmu. Upravičenci projektov bodo sodelovali v nadnacionalnih dogodkih, usmerjenih v inovacije, ter prejeli finančna sredstva in smernice za doseganje zastavljenih ciljev, npr. vključevanje digitalnih tehnologij za trajnostno upravljanje hrane in krožnih rešitev, razvoj novih trajnostnih in dostopnih živilskih turističnih proizvodov in doživetij itd..  

Namen projekta: Projekt se osredotoča na področje krožnega gospodarstva, povezanega z odpornostjo, digitalno preobrazbo in trajnostjo, ki so pomembne za prehrambno turistično industrijo. Projekt si prizadeva pospešiti in razširiti prehod evropskih turističnih MSP in drugih ključnih deležnikov ekosistema, ki delujejo v prehrambni turistični industriji, v krožno gospodarstvo. Poslanstvo projekta TASTE - Transformativni pristopi za trajnostno hrano v turizmu je revolucioniranje in spodbujanje transformativnih sprememb na področju turizma. 

Ključni cilji / načrtovani indikatorji: Odkrivanje inovativnih rešitev ter zbiranje primerov dobrih praks v zvezi z odpornostjo, digitalno preobrazbo in trajnostnim razvojem na področju prehrambnega turizma in upravljanja hrane v turistični industriji. Opolnomočiti ključne turistične deležnike z usmerjenim usposabljanjem o trajnostnem upravljanju v turizmu. Krepitev zmogljivosti bo namenjeno turističnim MSP (usposabljanje bo namenjeno 300 predstavnikom MSP, svetovanje pa vsaj 100 turističnim MSP). Skupno bo izvedenih več kot 40 projektov sodelovanja, v katere bo vključenih vsaj 80 MSP s področja turizma. Kot odgovorni partner za komunikacijo skrbimo za vse komunikacijske aktivnosti v projektu (obveščanje, ozaveščanje, aktivnosti vezane na pripravo promocijskega materiala, digitalne platforme, predstavitve, ipd.) 

Vodilni partner projekta:

Nosilec projekta: Cambra de Comerc de Barcelona (Cambra oficial de comerc industria i navegacio de Barcelona) – Španija

Projektno partnerstvo:

RRA Podravje - Maribor, Cambra oficial de comerc industria i navegacio de Barcelona (Španija) Agence Bruxelloise pour l'accompagnement de l'entreprise (Belgija), Camera di commercio industria artigianato agricoltura di Torino (Italija), Destination Vesterhavet (Danska), SRH Hochschulen Berlin GMBH (Nemčija), B. LINK Barcelona strategic projects SL (Španija)

Info

Naziv projekta:

Transformative approaches for sustainable food in tourism

Akronim:

TASTE

Trajanje:

november 2024 – maj 2027

Vir financiranja:

SMP-COSME-2023-TOURSME

Skupna vrednost:

2.050.221,74 € (RRA delež 321.535,00 €)

Kontaktna oseba: