Preskoči na glavno vsebino

Prijavi se na filmski natečaj, ki v središče postavlja lokalno hrano

Prijavi se na filmski natečaj, ki v središče postavlja lokalno hrano

Lokalna pridelava hrane in njena trajnostna potrošnja sta že v fokusu prizadevanj za zmanjševanje klimatskih sprememb. Vse bolj nam postaja jasno, da dolge oskrbne verige ne pomenijo samo tveganja pri dobavnih rokih, ampak imajo ogromen (negativni) učinek tudi na naš planet. Zaradi transporta potrošimo energijo, povzročimo izpuste v ozračje, ki bi se jim, ob zadostni samooskrbi, lahko izognili, zraven tega pa s potovanjem hrane dodatno tvegamo, da v naš prostor vnašamo škodljivce.

Evropski projekt Food Wave, katerega partner je tudi Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor, spodbuja mlade v starostni skupini od 18 do 35 let k razmišljanju o trajnostni pridelavi, potrošnji in nasploh odnosu do hrane. V sodelovanju z mednarodnimi partnerji in domačimi strokovnjaki pripravljamo filmski natečaj, katerega namen je spodbuditi mlade k razmišljanju o odgovornem ravnanju s hrano, in sicer od pridelave do potrošnje. Skozi kratke video vsebine, ki jih bodo ustvarili mladi, želimo po eni strani pogledati skozi oči prihodnje generacije, po drugi strani pa njihove vrstnike ozaveščati na način, ki je mladim najbližji.

Zato vabimo vse mlade v omenjeni starostni skupini, da izpolnijo prijavnico, in do 1. 4. 2022 oddajo svoj video posnetek, ki prikazuje njihova prizadevanja na temo odgovornega ravnanja s hrano. Zavdamo se, da vključujemo izjemno široko tematsko področje, zato se toliko bolj veselimo kreativnega pristopa in sporočil ustvarjenih video vsebin.

Vse oddane video vsebine bo ocenila strokovna komisija, ki bo izbrala najboljšega in ga nagradila s praktično nagrado – izobraževanjem na področju ustvarjanja kvalitetnih video vsebin.

Pred prijavo si preberite podrobnosti pogojev filmskega natečaja, ki jih najdete v dokumentu Pogoji sodelovanja.