Preskoči na glavno vsebino

Spletni dogodek: Skupnostna skrb za kulturno dediščino

Vabljeni na spletni dogodek v okviru projekta SACHE: Skupnostna skrb za kulturno dediščino, v sredo, 24. marca 2021 ob 14. uri.

Dogodek bo potekal v obliki video konference. Po prijavi boste prejeli povezavo za vključitev.
Prijave: https://forms.gle/b82gu4CCueQCVAnE9

Da bi osebna in skupnostna dokumentacija in artefakti bili ohranjeni in vključeni v socialne in kolektivne zgodovine, posamezniki in skupnosti potrebujejo tehnično podporo in znanje, ki ga lahko nudijo formalne kulturne institucije. Dr. Henriette Roued-Cunliffe, izredna profesorica na Univerzi v Copenhagnu in strokovnjakinja za področje (kulturne) dediščine in njene digitalizacije, bo v predavanju predstavila koncept participatorne kulturne dediščine. Preko študij primerov bo pokazala, da pri ohranjanju kulturne dediščine tako kulturne institucije kot skupnosti vzajemno potrebujejo drug drugega.

Dr Henriette Roued-Cunliffe je izredna profesorica sekcij galerij, knjižnic, arhivov in muzejev (GLAM) na oddelku za komunikacijo Univerze v Copenhagnu na Danskem. Pri raziskovanju, poučevanju in pisanju o digitalni dediščini v ospredje postavlja dostopne podatke o njej, participatorno kulturno dediščino in spletno interakcijo.

Dodatne informacije: vladimir.rudl@rra-podravje.eu


Projekt SACHE je namenjen razvoju in izvajanju integriranih lokalnih strategij, ki jih podjetja iz kreativnega sektorja iščejo na območjih kulturne dediščine in okoli njih. Projekt se osredotoča na širitev in krepitev vloge mest, simbolov in vrednot kulturne dediščine s pospeševanjem le-teh za lokalno rast podjetij iz kreativnih industrij.