Preskoči na glavno vsebino

20. maja bo dišalo po lokalnih specialitetah

20. maja bo dišalo po lokalnih specialitetah Ulični festival v preteklih letih

Kratke oskrbne verige so vse pomembnejše, lokalna samooskrba pa prihaja v ospredje razprav o ravnanju s hrano. V RRA Podravje - Maribor smo vključeni v projekte, v katerih ne samo spodbujamo lokalno pridelavo hrane ampak skrbimo tudi za promocijo lokalnih proizvajalcev. Vabimo vas na tretji Ulični festival lokalne hrane, ki bo potekal v petek, 20. maja 2022, med 10. in 20. uro na Cafovi ulici v Mariboru. Na njem se bodo s tradicionalnimi lokalnimi jedmi predstavili študenti Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor, štajerski vinarji pa bodo poskrbeli tudi za žlahtno kapljico.

Ulični festival lokalne hrane bo sklenil še en uspešen evropski projekt, katerega del je bil posredno tudi RRA Podravje - Maribor – City Water Circles. Projekt je povezal 11 partnerjev iz 6 evropskih držav, iz Slovenije sta sodelovala Mariborski vodovod in E-zavod. V Mariboru smo s pilotnim projektom dokazali potencial uporabe prečiščene odpadne vode in deževnice za proizvodnjo gradbenih proizvodov na osnovi sekundarnih surovin, na ravni projekta pa dosegli pomembne cilje, ki so povezani predvsem z večjo učinkovitostjo rabe in distribucije vode ter njeno reciklažo in ponovno uporabo, torej tematiko, ki je zanimiva za vse deležnike, ki jih povezuje sistem oskrbe s pitno vodo v naši regiji.

Projekt City Water Circles se uspešno zaključuje, njegovi odtisi v mestu in občinah, ki jih Mariborski vodovod oskrbuje z vodo, pa bodo trajni. O rezultatih, izkušnjah in dolgoročnih učinkih projekta na prehod v krožno gospodarstvo v lokalnem okolju bomo spregovorili na zaključni konferenci, ki bo v petek, 20. 5. 2022, med 9.30 in 13. uro na Višji šoli za gostinstvo in turizem Maribor, Cafova ulica 7.

Prijave zbiramo prek spletnega obrazca. Vljudno prosimo, da se registrirate do najkasneje 15. maja 2022.