Preskoči na glavno vsebino

DAN ZEMLJE - Zavedamo se pomena trajnostnega razvoja in ohranjanja naravnih virov

DAN ZEMLJE - Zavedamo se pomena trajnostnega razvoja in ohranjanja naravnih virov

V Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor letošnji svetovni dan Zemlje obeležujemo z aktivnostmi v številnih evropskih in drugih projektih, katerih partnerji smo. Zavedamo se pomena trajnostnega razvoja in ohranjanja naravnih virov, zato naše uporabnike in zaposlene spodbujamo k odgovornemu ravnanju in utrjujemo zavest o tem, da lahko vsak posameznik prispeva k pomembni in vidni spremembi.

V sklopu projekta zaDravo smo z zasaditvijo drevesnih in grmovnih vrst izboljšali življenjski prostor številnim vrstam ptic kmetijske krajine, zlasti vrsti rjavi srakoper Lanius collurio in številnim opraševalcem.

V okviru evropskega projekta Food Wave smo skupaj s projektnimi partnerji organizirali spletni dogodek s predstavitvijo in debato na temo spodbujanja mladih k odgovornemu ravnanju s hrano, prav tako pa bomo na Osnovni šoli Prežihovega Voranca v Mariboru pripravili poučne in zanimive delavnice ter kviz z uporabnimi nagradami za sodelujoče. Vse bolj se zavedamo, da dolge oskrbne verige ne pomenijo samo tveganja pri dobavnih rokih, ampak imajo ogromen (negativni) učinek tudi na naš planet. Zaradi transporta potrošimo energijo, povzročimo izpuste v ozračje, ki bi se jim, ob zadostni samooskrbi, lahko izognili, hkrati pa z uvozom tvegamo, da v naš prostor vnašamo škodljivce.

V RRA Podravje - Maribor se zavedamo naše odgovornosti do planeta, na katerem bivamo, zato v naše delovanje na vsakem koraku vključujemo trajnostno in odgovorno ravnanje, ki ga spodbujamo tudi med deležniki, s katerimi sodelujemo.