Preskoči na glavno vsebino

Delavnice za mlade v okviru projekta Food Wave

Delavnice za mlade v okviru projekta Food Wave

Trajnostni odnos do pridelave in uživanja hrane postaja ob pomenu lokalno pridelane hrane in čim krajših oskrbnih verig vse pomembnejši, na kar v Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor opozarjamo tudi z evropskim projektom Food Wave, s katerim aktivno spodbujamo mlade v starostni skupini od 18. do 35. let k razmišljanju o trajnostni pridelavi, potrošnji in nasploh odnosu do hrane. Med 4. in 14. aprilom smo izvedli izobraževanja, delavnice, ki se jih je udeležilo 25 članov programa Projektno učenje mladih odraslih iz Celja in Maribora.

Ob podpori lokalnih in mednarodnih strokovnjakov so se mladi naučili:

  • prepoznati klimatske spremembe, ki jih povzroča pridelava hrane,
  • trajnostnih načinov pridelave in porabe hrane,
  • veščin spodbujanja trajnostnega odnosa do hrane prek socialnih medijev,
  • vloge lokalne skupnosti v prizadevanjih za trajnostni odnos do hrane in
  • spoznali možnosti, ki jih posameznikom nudi evropski projekt Food Wave.

Delavnice so potekale tudi v praksi, saj smo na Višji šoli za gostinstvo in turizem Maribor z udeleženci izvedli kuharsko delavnico, ki je ne samo dodatno popestrila dogajanja ampak mlade opolnomočila tudi z veščinami kuhanja z minimalnimi ostanki hrane.

Program bomo v okviru projekta Food Wave nadgradili v poletnem času v obliki krajše poletne šole, ko bo namenjena vsem zainteresiranim mladim, ki želijo biti del pomembne in nujne spremembe.

Info

Naziv projekta:

DEAR Food Wave

Trajanje projekta:
december 2019–november 2023.