Preskoči na glavno vsebino

Kohezijska regija Vzhodna Slovenija - včeraj, danes, jutri

Kohezijska regija Vzhodna Slovenija - včeraj, danes, jutri


Izzivi razvoja razvoja kohezijske regije Vzhodna Slovenija
Univerza v Mariboru

Direktor RRA Podravje - Maribor Uroš Rozman se je včeraj udeležil dogodka "Kohezijska regija Vzhodna Slovenija - včeraj, danes, jutri", ki je potekal v organizaciji Univerza v Mariboru.
Na okrogli mizi "Izzivi razvoja razvoja kohezijske regije Vzhodna Slovenija" je predstavil regionalne razvojne agencije na območju Vzhodne kohezijske regije. Razprava pa je potekala predvsem v smeri prizadevanj za čim uspešnejšo krepitev inovacijskega ekosistema kohezijske regije Vzhodna Slovenija skladno s Strategijo razvoja Slovenije 2030 in pospešitev prenosa znanja v konkretne gospodarske projekte.

Na okrogli mizi, ki jo je moderiral dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, so sodelovali: g. Zvonko Černač, minister Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, dr. Mitja Slavinec, državni sekretar MIZŠ, g. Saša Arsenovič, župan Mestna občina Maribor in predsednik Razvojnega sveta KRVS, g. Uroš Rozman, direktor RRA Podravje - Maribor in dr. Tomaž Rotovnik, direktor podjetja SkyLabs.

V okviru dogodka je potekala še slavnostno otvoritev nove trajnostno naravnane ploščadi FERI, ki povezuje Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko z mestnim okoljem.

Izzivi razvoja razvoja kohezijske regije Vzhodna Slovenija
Univerza v Mariboru