Preskoči na glavno vsebino

Na obisku ZICER

Na obisku ZICER

Konec preteklega tedna je delegacija RRA Podravje - Maribor in Štajerskega tehnološkega parka, v sestavi Uroš Rozman, Matjaž Fras in Tanja Senekovič, obiskala ZICER - Zagrebački inovacijski centar. Namen obiska je bila izmenjava izkušenj na področju podjetniške podpore za startupe in potencialne podjetnike ter identifikacija potencialnih priložnosti za medsebojno sodelovanje v prihodnje.

V okviru obiska so predstavniki ZICER-ja predstavili svojo dejavnost na področju inkubiranja inovativnih mladih podjetij, ki jo izvajajo na sedežu ZICER-ja, na območju bivšega zagrebškega velesejma, ter aktivnosti svetovalne podpore za potencialne podjetnike, ki jih izvajajo v okviru svoje izpostave Plavi ured v centru Zagreba.

Hrvaškim partnerjem smo predstavili okvirje podjetniške podpore v Sloveniji, dotaknili smo se dosedanjih skupnih uspehov ter načrtov na področju mednarodnega projektnega dela, prav tako pa smo jim predstavili vizijo bodočega razvoja KPD (Kreativni park Drava), ki združuje različne vidike podpore gospodarskemu razvoju Podravske regije.

Srečanje je bilo zelo uspešno, saj smo v okviru videnega oboji identificirali dobre prakse, ki jih lahko prenesemo v svoja okolja. S hrvaškimi kolegi smo prav tako dorekli konkretne aktivnosti sodelovanja na področju mednarodnih projektnih priložnosti ter jih ob koncu povabili na povratni obisk v Maribor.