Preskoči na glavno vsebino

Na sejmu Alpe Adria Pohorje in Drava prepoznana kot največja turistična outdoor potenciala SV Slovenije

Na sejmu Alpe Adria Pohorje in Drava prepoznana kot največja turistična outdoor potenciala SV Slovenije

V času od 23. do 26. marca se je v Ljubljani odvil 32. sejem za zeleni, aktivni turizem.

Med več kot 130 turističnimi ponudniki in 150 člani Turistične zveze Slovenije je na 32. sejmu Alpe-Adria v sklopu stojnice Slovenia Outdoor novosti na Pohorju in ob Dravi predstavila tudi Regionalna razvoja agencija za Podravje - Maribor in z atraktivno predstavitvijo doživela velik odziv in zanimanje.

Obiskovalci sejma so lahko poskusili domač zavitek iz pohorskih borovnic in se pogreli ob pohorskem piskru, ki so ga pripravili v Turističnem društvu gostincev Pohorja v Hotelu Tisa. Prikolesarili so si lahko tudi borovničev smuti. Ob tem so prejeli povsem novo turistično karto Pohorja ter prisluhnili namigom za obisk Pohorja, ki jih seveda najdejo na enem mestuna spletnem portalu Pohorje Slovenija. Na stojnici je obiskovalcem bila na voljo tudi nova karta Dravske kolesarske poti in namigi za doživetja na in ob reki Dravi.

V okviru spremljevalnega programa sejma je potekal posvet z naslovom: »Pomen in razvoj Outdoor produktov (kolesarjenja) v destinacijah in povezovanje med njimi«, ki ga je Združenje Slovenia Outdoor pripravilo v sodelovanju s Skupnostjo Julijske Alpe in RRA Podravje – Maribor. Matej Kandare, direktor Združenja Slovenia Outdoor se je skupaj z direktorjem Turizma Bohinj, Klemnom Langusem in Karmen Razlag, vodjo sektorja za turizem na RRA Podravje - Maribor dotaknil kompleksnosti produkta outdoor ter kolesarjenja in kolesarskih poti v Sloveniji in možnih načinov povezovanja med njimi. Prisluhnili smo lahko dvema uspešnima kolesarskima zgodbama, Juliana Bike in Drava Bike, od ideje do realizacije ter vseh izzivih ob vzpostavitvi, razvoju in promociji.

Več v Sporočilu za medijein Infografiki.