Preskoči na glavno vsebino

ODPRT JAVNI RAZPIS Food[d]tures za trajnostne vizije mladih!

ODPRT JAVNI RAZPIS Food[d]tures za trajnostne vizije mladih!

V evropsko sofinanciranem projektu FOOD WAVE se odpira nov JAVNI RAZPIS Food[d]tures za trajnostne vizije, ki je namenjen mladim ustvarjalcem med 18. in 35. letom iz Italije, Nizozemske, Romunije, Bolgarije, Poljske, Belgije, Švedske, Španije, Slovenije, Grčije, Madžarske, Brazilije, Hrvaške, Združenega kraljestva, Portugalske in Francije.,

CILJ JAVNEGA RAZPISA

V skladu s ključnimi sporočili Food Wave se razpis osredotoča na povečanje ozaveščenosti o povezavi med proizvodnjo, distribucijo in distribucijo hrane ter podnebnimi spremembami. Pričakuje se, da bo raziskovanje novih strategij in smeri sprožilo pozitivne prakse na svetovni ravni.

Glavni cilj razpisa je ustvarjanje mrež in mostov med mladimi posamezniki in skupnostmi, vključno z ranljivejšimi, ki so pogosto zapostavljene. Pomembno bo opredeliti vrsto priložnosti za preoblikovanje mest z inovativnimi načini in alternativnimi programi za izobraževanje in smiselne storitve (tako fizične kot digitalne) ob predpostavki ohranjanja zemljišč in ozemelj skozi solidarnost in krožnost.

KAKO SODELOVATI

Uradni jezik tekmovanja je angleščina.

Na razpis se lahko prijavijo mladi ustvarjalci, stari od 18 do 35 let, iz Italije, Nizozemske, Romunije, Bolgarije, Poljske, Belgije in Švedske, Španije, Slovenije, Grčije, Madžarske, Brazilije, Hrvaške, Združenega kraljestva, Portugalske in Francije.

Če vas zanima, imate strast in/ali izkušnje na področju spletnega razvoja, oblikovanja izdelkov in storitev, oblikovanja (grafičnega, notranjega, komunikacijskega, UX-UI, medijskega), trženja, financ, poslovanja, filozofije, sociologije in antropologije, je ta razpis pravi za vas!

Sodelujejo lahko posamezniki in skupine (največ 3 osebe). Na spletni strani

morajo člani določiti vodjo skupine, ki bo sodeloval v skupini in se povezal z organizatorji.

Prijave lahko pošljete po elektronski pošti do 22. decembra na naslov: progetti.speciali@milano.ied.it

NAGRADE IN PRIZNANJA

Tri zmagovalne ekipe, avtorji treh najodmevnejših projektov, bodo prejeli nagrado v vrednosti do 1.000 evrov. Znesek nagrade bo enakomerno razdeljen med vse člane ekipe.

IED bo po lastni presoji določil način izplačila nagrade, usmerjene v študijsko in strokovno podporo (tj. kuponi za nakup gradiva za študijsko podporo in orodij/paketov svetovanja pri IED strokovnjaki s tematskim poudarkom, ki ga je treba opredeliti).

ZA PRIJAVO SI PREBERITE SPODNJI DOKUMENT ALI OBIŠČITE: FOO[D]TURES - An open call for Youth led sustainable visions - Food Wave