Preskoči na glavno vsebino

Posvet o trajnostni mobilnost - pred nami še veliko dela na ozaveščanju

Posvet o trajnostni mobilnost - pred nami še veliko dela na ozaveščanju

Ob začetku letošnjega Evropskega tedna mobilnosti smo v Regionalni razvojni agenciji za Podravje – Maribor (RRA Podravje - Maribor) pripravili strokovni posvet z naslovom Trajnostno povezani. Na njem smo predstavili ukrepe in dobre prakse, ki so se skozi leta uveljavila v regiji Podravje, sogovorniki in strokovna javnost, zbrana na posvetu, pa so se strinjali, da je ključ uspeha v sodelovanju in predvsem ozaveščanju končnega uporabnika vseh oblik trajnostne mobilnosti. Posvet je potekal v okviru projekta, katerega partner je tudi RRA Podravje - Maribor, ReMOBIL, ki si v prvi vrsti prizadeva za povečanje uporabe trajnostnih prevoznih sredstev, predstavlja pa tudi priložnost za povezovanje lokalne, regionalne in državne ravni, pri čemer bi ključno povezovalno vlogo odigrale prav razvojne agencije.

Vodja sektorja za turizem v RRA Podravje - Maribor Karmen Razlag in direktor RRA Podravje - Maribor Uroš Rozman sta predstavila kolesarsko infrastrukturo in turistične produkte, ki jih v sodelovanju s ponudniki in v okviru različnih partnerstev razvija RRA Podravje - Maribor. »V zadnjem obdobju smo naredili velike premike v smislu poenotenega označevanja kolesarskih poti, v okviru Dogovora za razvoj regij pa sta pred nami še dva velika projekta, znotraj katerih bomo v Slovenskih goricah in na Ptuju z okolico razvijali od obstoječih cest ločeno kolesarsko infrastrukturo. Dravska kolesarska pot je prepoznana tako med domačini kot turisti, ponosni smo, da so počivališča na njej opremljena z urbano opremo, ideje pa razvijamo tudi na Pohorju, kjer želimo v prihodnje povezati vse kolesarske parke, po tem ko smo vzpostavili nove krožne kolesarske poti in povezali vseh pet centrov,« je stanje na kratko opisal Uroš Rozman.

»Urejeno infrastrukturo smo začeli povezovati s turističnimi produkti, kakršen je Drava Bike, v katerem načrtujemo razvoj mobilne aplikacije, ki bo kolesarju, ki se bo nahajal v destinaciji, omogočala vpogled v turistično ponudbo na območju, na katerem se nahaja. Ponosni smo na blagovno znamko Pohorje, v okviru katere smo letos vzpostavili spletno stran, ki predstavlja prvi portal, na katerem so dostopne vse informacije, povezane s Pohorjem, ne glede na to, kateri del Pohorja obiskovalca zanima. Veseli nas, da je bila pomembnost povezovanja prepoznana med ponudniki, saj na tak način destinacija dobiva dodano vrednost za vse deležnike, predvsem pa za uporabnika,« je dodala Karmen Razlag.