Preskoči na glavno vsebino

S prižigom lučk v več mestih Destinacije Pohorje vstopamo v praznični čas in smučarsko sezono

S prižigom lučk v več mestih Destinacije Pohorje vstopamo v praznični čas in smučarsko sezono

Destinacija Pohorje je priljubljena zimska destinacija, ki s široko paleto športno in kulturno obarvanih prireditev omogoča pristno doživljanje prazničnega časa. Želimo si uspešne smučarske sezone, ki letos vabi tudi z novo 4-dnevno smučarsko karto.

Turistični delavci se skupaj z lokalnimi skupnostmi in vodilnimi destinacijami zavedajo pomena kakovostne ponudbe tako na kot tudi ob Pohorju. Zato so največ pozornosti namenili vsebini in kakovosti ponudbe, tako na področju športa in rekreacije kot tudi velnesa in kulinarike ter kulturnih vsebin.

Uroš Rozman, direktor Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor: »Zadovoljni smo, da lahko v Destinaciji Pohorje skupaj s parterji na območju 19 občin ponudimo bogat nabor prazničnih prireditev, ki bodo popestrile preživljanje zimskega prostega časa tako domačinom kot obiskovalcem. Posebej nas veseli, da lahko ponudimo tudi 4-dnevno smučarsko karto za vsa pohorska smučišča.«

Top prireditve so zbrane v skupnem letaku, ki je dosegljiv na krovni spleti strani www.pohorje-slovenija.si. Koordinacijo in izvedbo letaka je izvedel Zavod za turizem Maribor v sklopu aktivnosti, ki jih izvaja za Partnerstvo za Pohorje. Nabor vseh prireditev pa je na voljo na spletnih straneh posameznih občin in vodilnih destinacij (Maribor, Rogla-Pohorje, Koroška).

Pripravljen nabor dogodkov zagotovo predstavlja motiv za obisk destinacije in bivanje v njej dan ali dva več od načrtovanega. Tega se zavedajo tudi ponudniki. Vasja Ilešič, direktor Pohorje Village Wellbeing Resort: »S Partnerstvom za Pohorje smo do sedaj dosegli in sami sebi dokazali, da smo na destinaciji zmožni in željni povezovanja. Temu v sled sledijo izjemno pomembni koraki k ustvarjanju izjemnih in atraktivnih turističnih produktov, ki delajo našo destinacijo še privlačnejšo in od katerih si lahko največ obetajo vsi - tako tuji kot domači obiskovalci naše destinacije« in Barbara Soršak, izvršna direktorica Uniturja: »Ob doživljajski ponudbi in aktivnostih, ki so obiskovalcem Rogle na voljo tudi v zimskem času, dodano vrednost predstavljata tudi edinstvena povezava Rogle s termalnim zdraviliščem Terme Zreče in Pot med krošnjami Pohorje

Vseh pet smučarskih centrov Pohorja (Maribor, Rogla, Kope, Trije kralji in Ribnica na Pohorju) se kljub nekaterim črnogledim napovedim in negotovim razmeram nadejajo uspešne zimske sezone. Vzdrževalna in pripravljalna dela na žičniških napravah in smučarskih progah so potekala po načrtih in so zaključena, pred nekaj dnevi so zagnali tudi snežne topove. V primeru ugodnih vremenskih pogojev in nizkih temperatur večina otvoritev smučarske sezone načrtuje naslednji teden, na Arehu pa so največji navdušenci že lahko smučali.

V želji po odkrivanju Pohorja in pohorskih smučišč se je vseh 5 smučarskih centrov na Pohorju odločilo, da v letošnji zimski sezoni nadgradijo svojo ponudbo s 4-dnevno smučarsko karto.

Karta omogoča smučanje na vseh petih smučarskih centrih Pohorja: Maribor, Rogla, Kope, Trije kralji in Ribnica na Pohorju, v skupni dolžini 67 km smučarskih prog. Z nakupom 4-dnevne smučarske karte (zaporedni dnevi) lahko vsak dan smučate na drugi lokaciji. Če boste na Kopah, Treh kraljih ali Ribnici na Pohorju, prejmete tudi malico. Smuča lahko cela družina: cena 4-dnevne karte za odrasle je 140 EUR, za mladino in seniorje 126,50 EUR in otroke 83 EUR.

Gre za pomemben dogovor med vsemi smučarskimi centri Pohorja. Ranko Šmigoc, direktor Marproma: »Dogovor med smučarskimi centri glede 4-dnevne smučarske karte ima skupni imenovalec v promociji Pohorja kot destinacije, prav tako želimo obiskovalcem, predvsem turistom omogočiti obisk več smučišč in hkrati s tem prispevati k prepoznavnosti regije. Sodelovanje med centri je dobro, seveda pa nas vse skupaj druži ključni cilj po iskanju vsebin za 365 dni na leto in ta skupna vozovnica je dobra podlaga. Na njej namreč že vidimo tudi priložnosti v smeri kolesarjenja in povezovanja kolesarskih parkov na Pohorju.«

Snežna odeja je že prekrila Pohorje, zato si želimo, da bi vremenske razmere omogočale dolgo smuko in veliko drugih zimskih radosti. Bogat spremljevalni program v dolini pa vabi, da ga obiščete sami ali v družbi prijateljev.

Vabljeni, da pridete na ali ob Pohorje in sprostite misli!

Dodatne informacije:

Skupna smučarska karta Pohorja: https://www.pohorje-slovenija.si/dozivetja/skupna-smucarska-karta
Letak s TOP prireditvami na območju Pohorja: https://www.pohorje-slovenija.si/novice/bogat-nabor-prireditev-bo-obarval-praznicno-vzdusje-v-destinaciji-pohorje