Preskoči na glavno vsebino

VABILO na Podjetniško konferenco za Podravje - Poslovne priložnosti v Podravju

VABILO na Podjetniško konferenco za Podravje - Poslovne priložnosti v Podravju Foto: Pixabay

Večina razvojno najbolj uspešnih držav se že dolgo zaveda, da zgolj tržne zakotnosti niso zadosten pogoj za doseganje visoke dodane vrednosti in preko nje takšnih davčnih dajatev, ki zagotavljajo visoko kakovost javnih storitev na področju izobraževanje, zdravstva, socialne oskrbe, kulture, športa, obveznih in neobveznih gospodarskih javnih služb, itd. V želji, da Slovenija ne bo postala kolonija znotraj razvitega dela Evrope se v naši državi vzpostavlja sistem podpornega okolja, ki pomaga krepiti konkurenčno sposobnost našega podjetništva. To pa je mogoče dosegati z dovolj visoko razvito kulturo podjetnosti in inovativnosti, ki jim je potrebno dodati še sodelovalnost, sposobnost za sinergijo in etiko soodvisnosti.

V želji, da bi te cilje čim prej dosegli vas 14. 6. 2022 od 12.00 vabimo na Podjetniško konferenco za Podravje - Poslovne priložnosti v Podravju, ki bo v Dominikanskem samostanu na Ptuju.

PROGRAM:

1. DEL
➢ Predstavitev podpornega podjetniškega okolja – poslovne priložnosti v Podravju:
SPOT Podravje, slovenska poslovna točka; SPOT IP + Invest Slovenija + Invest Podravje – sistem za privabljanje investitorjev; SIO - Subjekti inovativnega okolja; EEN - Enterprise Europe Network; MPIP – Mrežni podjetniški inkubator Podravje; PONI Podravje – podjetno nad izzive in drugo;
➢ Projekti in aktivnosti na področju izobraževanja – nov visokošolski program »BIONIKA v tehniki« na Ptuju;
➢ Predstavitev poslovnih priložnosti in izzivov iz prakse: gospodarstvo (podjetja), SPIRIT, SVRK, drugi.

2. DEL
Okrogla miza z gosti.

3. DEL
B2B druženje.

Več informacij in program v vabilu.