Preskoči na glavno vsebino

Znan je zmagovalec filmskega natečaja | Food Wave

Znan je zmagovalec filmskega natečaja | Food Wave

Nagrado za najbolje ocenjen kratki film v sklopu projekta Food Wave prejme Gordian Karapushka z naslovom Time For Steak.

Lokalna pridelava hrane in njena trajnostna potrošnja sta že v fokusu prizadevanj za zmanjševanje klimatskih sprememb. Vse bolj nam postaja jasno, da dolge oskrbne verige ne pomenijo samo tveganja pri dobavnih rokih, ampak imajo ogromen (negativni) učinek tudi na naš planet. Zaradi transporta potrošimo energijo, povzročimo izpuste v ozračje, ki bi se jim, ob zadostni samooskrbi, lahko izognili, zraven tega pa s potovanjem hrane dodatno tvegamo, da v naš prostor vnašamo škodljivce.

Evropski projekt Food Wave, katerega partner je tudi Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor, spodbuja mlade v starostni skupini od 18 do 35 let k razmišljanju o trajnostni pridelavi, potrošnji in nasploh odnosu do hrane. V sodelovanju z mednarodnimi partnerji in domačimi strokovnjaki pripravljamo filmski natečaj, katerega namen je spodbuditi mlade k razmišljanju o odgovornem ravnanju s hrano, in sicer od pridelave do potrošnje. Skozi kratke video vsebine, ki jih bodo ustvarili mladi, želimo po eni strani pogledati skozi oči prihodnje generacije, po drugi strani pa njihove vrstnike ozaveščati na način, ki je mladim najbližji.