Preskoči na glavno vsebino

Food Wave - Ulični Festival Lokalne Hrane 2023

Food Wave - Ulični Festival Lokalne Hrane 2023

Ulični festival lokalne hrane je dogodek za vse ljubitelje vrhunske kulinarike in odlične kapljice. V petek, 19. maja 2023, bomo med 10. in 20. uro na Cafovi ulici v Mariboru pripravljali kulinarične umetnine, pripravljene izključno iz lokalno pridelane hrane in proizvodov.

Ulični festival lokalne hrane bo povezal pridelovalce lokalne hrane in ljubitelje kulinarike.

Ob vstopu na Ulični festival lokalne hrane boste kupili kupone, s katerimi boste plačevali hrano in pijačo.

Dogodek Ulični festival lokalne hrane poteka v okviru evropskega projekta Food Wave, ki si prizadeva skozi projekte krožnega gospodarstva izboljšati kakovost življenja za svetovno prebivalstvo. Hrana je pomemben izziv trajnostnega razvoja, predvsem v luči ozaveščanja mladih o pomembnosti sveže, lokalno pridelane hrane. Program se osredotoča na mlade, ki jih skozi različne vsebine ozaveščamo o pomenu lokalne prehrane s ciljem zmanjševanja okoljskih vplivov. Spodbujamo lastno pripravo hrane in izogibanje hitri, pogosto nezdravi prehrani. Cilj projekta je tudi povezovanje mladinskih organizacij in iskanje sinergij med različnimi programi.

Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor je del konzorcija skupaj 29 partnerjev iz celega sveta. Projekt bomo izvajali v sodelovanju z Uradom za mladino Mestne občine Maribor, saj smo vsebino prijave že uskladili z njihovimi programi za mlade.

Naj bo začetek (skoraj) poletja okusen, kot še nikoli. Veselimo se vaše družbe.

Več si lahko preberete na – https://fb.me/e/6tPuUACS4

PROGRAM

🕙 Začetek mini konference ”Samooskrbna regija 2030” ob 9.30 uri.

🕙 Začetek festivala ob 10. uri.

🕙Demonstracijski delavnici ob 13. in 16. uri (prijava je obvezna)

🕙Likovni natečaj med 15. in 18. uro (prijava je obvezna)

❗ Ob 19. uri se zaključi ponudba hrane in pijače.

🕖 Zaključek festivala ob 20. uri.

🎵 Za glasbo bo poskrbel DJ.


ČESTITAMO!

Dobitniki nagradne igre ˝Food Wave - Ulični Festival Lokalne Hrane 2023˝, ki prejmejo FOOD WAVE paket so Tanja Mojzer, Slavko Nuzdorfer in Vesna Vanessa.