Preskoči na glavno vsebino

Lisjak Foxi nam je prinesel baklo miru

Lisjak Foxi nam je prinesel baklo miru

Danes zjutraj smo bili na RRA Podravje - Maribor zelo veseli pravega olimpijskega obiska. Lisjak Foksi je skupaj z ekipo EYOF/OFEM Maribor tudi k nam prinesel baklo miru in z njo čudovito, pozitivno in povezovalno energijo ter veliko dobre volje.

Več o potovanju bakle miru najdete tukaj.

Bakla miru

Olimpijski ogenj simbolično prenaša sporočilo miru, prijateljstva, strpnosti in upanja ter olimpijskih vrednot. Bakla, ki že od starodavnih časov prenaša ogenj in njegovo močno sporočilno vrednost, združuje ljudi v skupni viziji harmonije in razumevanja.

Bakla miru OFEM 2023 Maribor je sestavljena iz krone in osrednjega dela. Na kroni je upodobljen logotip OFEM 2023 Maribor, ki predstavlja povezanost, dinamičnost in športno mesto. Maribor je mesto z velikim M in velikim športnim srcem.

Osrednji del bakle je izdelan s tehniko 3D printanja iz Wood PLA kompozitnega materiala, ki je sestavljen iz 40 % recikliranega lesa in 60 % reciklirane plastike. Wood PLA material zagotavlja realistično barvo in strukturo lesa ter celo vonj po lesu. Uporaba recikliranih materialov iz katerih je izdelan kompozitni material ustreza trendom trajnostne uporabe materialov.

vir: Simboli - EYOF 2023 (eyof-maribor.com)