Preskoči na glavno vsebino

Mednarodno poslovno srečanje SEE MEET 2023 v Maribor privabil več kot 120 udeležencev iz 13 držav

Mednarodno poslovno srečanje SEE MEET 2023 v Maribor privabil več kot 120 udeležencev iz 13 držav

Mednarodno poslovno srečanje SEE MEET 2023 v Maribor privabil več kot 120 udeležencev iz 13 držav

V Mariboru gostimo enega največjih dogodkov za mednarodno poslovno mreženje v Sloveniji - SEE MEET 2023. Rdeča nit tokratnega dvodnevnega srečanja, ki se odvija že osmič, je Zeleno in digitalno oziroma edinstvene sinergije med zelenimi, trajnostnimi rešitvami in digitalnimi tehnologijami. Dogodek, ki predstavlja odlično priložnost za vnaprej dogovorjena srečanja z izbranimi podjetji, interaktivne okrogle mize ter diskusije in navdihujoča predavanja strokovnjakov s posameznih področij, vključno s t. i. gladiatorskimi piči, je letos privabil več kot 120 udeležencev iz 13 držav.

Dogodek je namenjen malim in srednje velikim podjetjem iz različnih sektorjev, ki iščejo nove poslovne priložnosti na mednarodni ravni ter nove kontakte in povezave preko individualnih vnaprej pripravljenih sestankov in neformalnega mreženja v času dogodka. Koncept poslovnih srečanj SEE MEET temelji na vnaprej dogovorjenih sestankih med udeleženci, kar jim omogoča temeljito pripravo na pogovor s posameznim podjetjem, ter največji možen izkoristek časa, saj se v kratkem času srečajo z veliko več podjetji, kot sicer. Podjetjem omogoča enostaven, hiter in finančno ugoden način za sklepanje novih poslov.

Letošnje srečanje je rezultat partnerskega sodelovanja med Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, Razvojnim centrom Novo mesto, Regionalno razvojno agencijo za Podravje - Maribor, Evropskim digitalnim inovacijskim središčem, Ministrstvom za digitalno preobrazbo in drugimi partnerji. Ob robu dogodka je potekala tudi novinarska konferenca, na kateri so organizatorji predstavili ozadje letošnjega dogodka in pomen tovrstnih srečanj za slovenska podjetja.

Ponosni smo, da so udeleženci SEEmeet-a uspeli ustvariti in izvesti več kot 500 b2b sestankov s podjetji in institucijami različnih sektorjev.

Letos prinašamo številne inovacije:

  • Osupljivo novo prizorišče: Minoriti niso samo lokacija, ampak živahni ekosistem, ki združuje kulturo in podjetništvo.
  • SEEmeet Business Gladiator Pitchi: Priložnost za pet srečnežev, da predstavijo svoje inovativne rešitve na glavnem odru.
  • Mreženje s strokovnjaki: Srečanje z vodilnimi v panogi digitalizacije, med njimi tudi Matejem Kupljenikom, vodjo oddelka za digitalizacijo pri podjetju SIEMENS Slovenija.
  • Vznemirljiva tematska predavanja in razvojno-raziskovalne okrogle mize: Ključni dejavniki uspešne digitalne preobrazbe ter možnosti zelenega prehoda.

Ponosni smo, da enega največjih poslovnih srečanj v Jugovzhodni Evropi gostimo v Mariboru!

Veseli nas, da je SEEmeet že osmič zapored postal nepogrešljiv dogodek, ki spodbuja in krepi poslovno mreženje, hkrati pa se prilagaja dinamičnemu ekonomskemu okolju.
Še več o dogodku najdete na povezavi http://www.seemeet.si.