Preskoči na glavno vsebino

Sedaj na voljo tudi prostori MPIP v Občini Dornava

Sedaj na voljo tudi prostori MPIP v Občini Dornava

Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor skupaj z Občino Dornava vabi mlada podjetja, mlajša od pet let, da se pridružijo rastočemu podjetniškemu podpornemu okolju Mrežnega podjetniškega inkubatorja Podravje, ki deluje z namenom spodbujanja podjetništva v Podravski regiji.

Včeraj smo imeli priložnost otvoriti novo pisarno Mrežnega podjetniškega inkubatorja Podravje (MPIP) v občini Dornava. Na otvoritvi so se nam pridružili lokalni podjetniki, občinski predstavniki, zainteresirani občani in naši partnerji. Skupaj smo proslavili odprtje prostora, ki bo podprl mlade podjetnike in njihove inovativne ideje v njihovem lokalnem okolju.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili dogodka in s tem pokazali podporo razvoju podjetništva v naši regiji. Veselimo se novih priložnosti in uspehov, ki jih bo ta prostor prinesel v našo skupnost.

Več o prostorih MPIP Dornava najdete tukaj.

KAJ JE MREŽNI PODJETNIŠKI INKUBATOR?

Mrežni podjetniški inkubator Podravje – enota Dornava (MPIP) je okolje, ki spodbuja podjetniško aktivnost in kulturo ter aktivno prispeva k razvoju mladih podjetij v Podravski regiji. Mladim podjetjem, mlajšim od pet let, nudi učinkovito podjetniško okolje z fizično infrastrukturo na različnih lokacijah in strokovno podporo pri razvoju in rasti njihove dejavnosti, vključno s storitvami mreženja in pomočjo pri iskanju virov financiranja iz zasebnih in javnih sredstev.

Potencialni podjetniki in mlada podjetja pridobijo z vključitvijo v MPIP možnost hitrejšega razvoja svojih poslovnih idej in učinkovitejše rasti na podlagi sinergij, ki nastajajo z združevanjem podpornih ukrepov sodelujočih organizacij in strokovnjakov.

Misija MPIP Dornava je spodbujati in podpirati podjetnike pri razvoju njihovih podjetniških idej ter jim omogočiti dostop do ključnih virov, znanja in podpore, ki so potrebni za uspeh na trgu.

KATERE SO DODATNE VREDNOSTI MLADEGA PODJETJA VKLJUČENEGA V MPIP DORNAVA?

Kot del skupnosti MPIP Dornava člani pridobijo dodano vrednost na podlagi nenehnega preverjanja ustreznosti njihove poslovne poti, tako s strani mentorjev in strokovnjakov kot tudi s strani kolegov iz drugih podjetij.

Prednosti pridružitve MPIP Dornava vključujejo:

  • Strokovno mentorstvo: Dostop do izkušenih mentorjev, ki vam pomagajo pri razvoju podjetja in svetovanju na različnih področjih, kot so poslovno načrtovanje, marketing, financiranje, vstop na nove trge, uporaba družbenih omrežij za povečanje prodaje in podobno.
  • Izobraževanje in usposabljanje: Udeležba na brezplačnih delavnicah, seminarjih in izobraževalnih dogodkih, ki izpopolnjujejo vaše podjetniške veščine in znanje.
  • Delovni prostor: Dostop do sodobno opremljenih delovnih prostorov v kulturni dvorani Dornava po netržno znižanih cenah. Za točne stroške najema se obrnite na Občino Dornava.
  • Mreženje: Pridružitev razvejani mreži podjetnikov, investitorjev in partnerjev v Podravski regiji, kar odpira mnoge priložnosti za sodelovanje in rast vašega podjetja.
  • Finančna podpora: Informacije o različnih možnostih financiranja podjetja, vključno z dostopom do investitorjev in subvencij.

Verjamemo, da bo vaše mlado podjetje s pridružitvijo MPIP Dornava pridobilo veliko vrednosti in koristi. Te storitve so za podjetnike brezplačne, saj jih financira Občina Dornava.

Želimo si, da se pridružite naši skupnosti podjetništva in inovacij v Podravju, prijavite se lahko tukaj.