Preskoči na glavno vsebino

Sodeluj na fotografskem natečaju FOOD WAVE!

Sodeluj na fotografskem natečaju FOOD WAVE!

Lokalna pridelava hrane in njena trajnostna potrošnja sta že v fokusu prizadevanj za zmanjševanje klimatskih sprememb. Vse bolj nam postaja jasno, da dolge oskrbne verige ne pomenijo samo tveganja pri dobavnih rokih, ampak imajo ogromen (negativni) učinek tudi na naš planet. Zaradi transporta potrošimo energijo, povzročimo izpuste v ozračje, ki bi se jim, ob zadostni samooskrbi, lahko izognili, zraven tega pa s potovanjem hrane dodatno tvegamo, da v naš prostor vnašamo škodljivce.

Evropski projekt Food Wave, katerega partner je tudi Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor, spodbuja mlade v starostni skupini od 18 do 35 let k razmišljanju o trajnostni pridelavi, potrošnji in nasploh odnosu do hrane. Pripravljamo fotografski natečaj, katerega namen je spodbuditi mlade k razmišljanju o odgovornem ravnanju s hrano, in sicer od pridelave do potrošnje. Skozi fotografije, ki jih bodo ustvarili mladi, želimo po eni strani pogledati skozi oči prihodnje generacije, po drugi strani pa njihove vrstnike ozaveščati na način, ki je mladim najbližji.

Zato vabimo vse mlade med 18. in 35 letom, da izpolnijo prijavnico in do 10. septembra 2023 oddajo svojo/svoje fotografijo/e, ki prikazuje njihova prizadevanja na temo odgovornega ravnanja s hrano. Zavedamo se, da vključujemo izjemno široko tematsko področje, zato se toliko bolj veselimo kreativnega pristopa in sporočil ustvarjenih fotografij.

Vse oddane fotografije bo ocenila strokovna komisija, ki bo izbrala najboljših 15-20, ki bodo razstavljene v nakupovalnem središču Europark, kjer se bo izvedlo tekmovanje z glasovanjem preko QR kode.

Najboljših 10 fotografij bo nagrajenih:

1. mesto - Fotografski natečaj - 3 h individualno izobraževanje in bon za kosilo (5 hodni certificiran jedilnik iz lokalnih sestavin za 2 osebi z lokalnim aperitivom ob pozdravu)

2. mesto - Bon za kosilo (3 hodno kosilo iz lokalnih sestavin za dve osebi z vinsko spremljavo)

3. mesto - Bon za kosilo (3 hodno kosilo iz lokalnih sestavin za dve osebi z lokalnim aperitivom ob pozdravu)

4. mesto - Food Wave paket

5. mesto - Food Wave paket

6. mesto - Food Wave paket

7. mesto - Food Wave paket

8. mesto - Food Wave paket

9. mesto - Food Wave paket

10. mesto - Food Wave paket

Pred prijavo preberite podrobnosti splošnih pogojev fotografskega natečaja, ki jih najdete v dokumentu Splošni pogoji sodelovanja.