Preskoči na glavno vsebino

Nataša Ritonija prevzela vodenje Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor

Nataša Ritonija prevzela vodenje Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor

Ob izteku lanskega leta so mestni in občinski svetniki naših občin ustanoviteljic (Maribor, Duplek, Hoče, Miklavž na Dravskem polju, Rače-Fram in Starše) potrdili imenovanje Nataše Ritonije za direktorico regionalne razvojne agencije.

Mariborčanka Nataša Ritonija je zadnji dve leti uspešno vodila organizacijski odbor Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) ter se s tem podpisala pod največji večpanožni športni dogodek v zgodovini Slovenije, s priznanjem za najbolje izveden dogodek v 30-letni zgodovini OFEM-ov. Svojo kariero je po zaključku magistrskega študija angleščine in francoščine v Gradcu začela z vodenjem jezikovnih, dodiplomskih in magistrskih študijskih programov ter službe za mednarodno sodelovanje na Dobi. Vzporedno je zaključila magistrski študij marketinga in prodaje v Mariboru ter karierno pot nadaljevala na Pošti Slovenija v službi za strategijo in projekte. Od aprila 2019 je bila na Mestni občini Maribor odgovorna za področje mednarodnega in medmestnega sodelovanja.

»Zavedam se visoke stopnje zaupanja, ki sem ga deležna ob prevzemu vodenja te pomembne razvojne institucije. Agencija je s svojimi 30 leti delovanja in povezovanja 41 občin na področjih podjetništva, regionalnega in turističnega razvoja postavila trdne temelje za celovit trajnostni razvoj Podravja. To zame predstavlja veliko odgovornost in hkrati motivacijo za uresničevanje zastavljene vizije nadaljnjega razvoja tako agencije kot celotne podravske regije. Verjamem, da bom s svojimi dosedanjimi izkušnjami, skupaj s strokovnim kadrom agencije, delo in aktivnosti usmerila v še intenzivnejše regionalno, državno in mednarodno sodelovanje. Na ta način se bo povečala prepoznavnost naše organizacije, predvsem v dialogu z državnimi institucijami in ključnimi odločevalci za prihodnost naše regije«, je ob nastopu mandata poudarila Nataša Ritonija, direktorica RRA Podravje - Maribor.

Kot največja in najstarejša razvojna agencija v Sloveniji z novim vodstvom nadaljujemo pot z jasno vizijo in cilji, ki sledijo poslanstvu za trajnostni razvoj Podravske regije ter s tem dobrobit vseh njenih prebivalcev.