Preskoči na glavno vsebino

Poučna ekskurzija s primeri dobrih praks

Poučna ekskurzija s primeri dobrih praks

V okviru projekta SPOT Podravje in Mrežnega podjetniškega inkubatorja Podravje (MPIP) smo se udeležili izjemno poučne ekskurzije, kjer smo obiskali več podjetij z namenom spoznavanja dobrih praks pri ustvarjanju inovativnih produktov in storitev.

Obisk Kozmetike Afrodita Slovenija

Prvi postanek naše ekskurzije je bil v Rogaški Slatini, kjer smo obiskali podjetje Kozmetika Afrodita Slovenija. Tukaj smo imeli priložnost spoznati proces proizvodnje visokokakovostne kozmetike ter njihove pristope k inovacijam in trajnostnemu razvoju. Predstavniki podjetja so nam predstavili njihov proces ustvarjanja novih produktov in strategije za ohranjanje konkurenčne prednosti na trgu.

Kosilo v Termah Olimia

Naslednja postaja je bila Terme Olimia, kjer smo imeli priložnost uživati ob brezglutenskem kosilu v restavraciji LIPA kavarna - pivnica - restavracija. Poleg odlične kulinarične izkušnje smo se pogovorili tudi o tem, kako Terme Olimia vključujejo trajnostne prakse v svoje poslovanje ter o njihovih prizadevanjih za zagotavljanje vrhunske storitve gostom.

Ogled Pivovarne Haler

Pot nas je nato vodila do Pivovarne Haler, kjer smo spoznali proces proizvodnje piva ter se pogovorili o inovacijah v pivovarski industriji. Predstavniki pivovarne so nam predstavili svoje proizvode in razložili, kako se prilagajajo spreminjajočim se okusom in preferencam potrošnikov.

Obisk Čokoladnice Olimje

Ekskurzijo smo zaključili v Čokoladnici Olimje, kjer smo se seznanili z zgodovino družinskega podjetja, s procesom proizvodnje vrhunske čokolade, kaj je njihova konkurenčna prednost, kako se spopadajo s konkurenco ter poizkusili nekaj njihovih proizvodov.

V pogovorih s predstavniki vseh obiskanih podjetij smo pridobili dragocene vpoglede v njihove prakse ustvarjanja inovativnih produktov in storitev. Dogodek je bil zelo poučen in zabaven ter je prispeval k boljšemu razumevanju poslovnih praks uspešnih podjetij.

Hvala vsem gostiteljem in udeležencem za prijetno druženje! Kmalu se spet vidimo.

Spremljajte naše objave o vseh prihajajočih dogodkih na tej povezavi.