Preskoči na glavno vsebino

eNEET Rural

eNEET Rural

eNEET Rural

Cilj projekta eNEET Rural je spodbujanje podjetništva in izboljšanje kompetenc populacije NEET (mladi med 25 in 29 let, ki nimajo zaposlitve in niso vključeni v sistem izobraževanja oz. usposabljanja).

Projekt se osredotoča na inovativnost in uporabo tehnologij na ruralnih območjih. Mladim »NEET-om« z naborom orodij in aktivnosti za usposabljanje pomaga pri dvigu kompetenc na področju

mehkih veščin

ter

poslovnih znanj
za razvoj podjetniških idej.

Kaj ponuja?

V okviru projekta je bila razvita spletna učna platforma,
ki omogoča samoizobraževanje.

Obenem projekt ponuja vrsto izobraževalnih aktivnosti v obliki predavanj in delavnic (online in on-site), ki mladim omogočajo pridobitev novih znanj, vzpostavitev stikov z mentorji doma in v tujini, medsebojno povezovanje z drugimi nosilci poslovnih idej iz partnerskih držav.

eNEET Rural predstavlja okolje za prenos učinkovitih dobrih praks in inovativnih rešitev za usposabljanje mladih, uvaja nove pristope mentorstva in coachinga, omogoča mobilnost in izmenjavo izkušenj ter nudi inovativno zagonsko podporo mladim podjetnikom.

Kaj udeleženci pridobijo v projektu?

Skozi navedeno projekt mladim udeležencem
zagotavlja okvir za

  • izboljšanje možnosti zaposlitve oz.
  • osnovo za zagon poslovnih idej.

Projekt eNEET Rural je financiran s poldrugim milijonom evrov nepovratnih sredstev iz Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko programa The EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment (Sklad finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih)

Druge informacije o projektu:

Vodilni partner: Union of Bulgarian Black Sea Authorities (Bolgarija).

Projektno partnerstvo: АБЧО - АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЧЕРНОМОРСКИ ОБЩИНИ (Bolgarija), Štajerski tehnološki park (Slovenija), CONSORZIO OLTREPÒ MANTOVANO (Italija), Fruto Tanácsadó Kft (Madžarska), CPDIS – Asociaţia “Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” (Romunija), CTAEX - Asociación Empresarial de Investigación Centro Tecnológico Nacional Agroalimentario Extremadura (Španija), Inclusion AS (Norveška).

Skupna vrednost projekta: 1.774.561,34 evrov (1.508.375,74 evrov sofinancira Sklada finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih).

Vir financiranja: Projekt je financiran s sredstvi iz Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko Sklada finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih.

Info


Kontaktna oseba:

Želite prejemati
poslovne e-novice?