Preskoči na glavno vsebino

CWMB – Coworking Maribor

Naziv projekta: CWMB – Coworking Maribor
Akronim: CWMB – Coworking Maribor

Kratek opis projekta:

Namen projekta COWORKING MARIBOR je bil aktiviranje podjetniškega potenciala prebivalcev programskega območja, ki je obsegalo Mestno občino Maribor ter občina: Hoče - Slivnica, Pesnica, Ruše, Radlje ob Dravi, Kungota, Selnica ob Dravi, Podvelka in Ribnica na Pohorju ter njihovo vključevanje v podjetniške procese. Cilji projekta so bili: pritegnitev ciljnih skupin v podjetništvo, identifikacija posameznikov s podjetniškimi idejami, aktiviranje podjetniškega potenciala problemskega območja in zmanjšanje razvojnega zaostanka.

Ključna vodila delovanja so bila: odprtost, spodbujanje heterogenosti ter izmenjava znanja in izkušenj med udeleženci za skupno reševanje izzivov problemskega območja.

COWORKING MARIBOR je uporabnikom brezplačno ponujal delovne postaje za coworker-je. Na voljo je bila paleta podpornih podjetniških storitev: od zaznavanja in predstavljanja podjetniških idej, njihovega preoblikovanja v poslovno idejo do zagona novega podjetja in povezovanja z drugimi podjetniki, ki bodo tako v skupnosti hitreje, bolj učinkovito in prodorneje oblikovali nove produkte in storitve. COWORKING MARIBOR je tako omogočal posameznikom, ne glede na to ali prihajajo iz zasebnega, profitnega ali neprofitnega sektorja, stimulativno delovno okolje, izmenjavo idej, navdih in profesionalno druženje.

Aktivnosti, ki so potekale v okviru coworking prostorov COWORKING MARIBOR so bile: razvoj lastne podjetniške/umetniške/znanstvene ideje posamezne fizične osebe; sodelovanje pri razvoju skupnih idej; izvedbe skupnih aktivnosti: razstave, debatni klub in podobne skupinske aktivnosti in druge aktivnosti na podlagi delovnega programa.

Coworking delovne postaje in storitve so bile 138 uporabnikom/coworker-jem ter tudi drugim obiskovalcem dogodkov na voljo brezplačno.

Vodilni partner:
RRA Podravje - Maribor

Projektno partnerstvo: /

Trajanje projekta:
januar 2015–december 2016 (COWORKING MARIBOR je omogočal uporabo brezplačnih delovnih postaj do 10. novembra 2018).

Skupna vrednost projekta:
98.210,11 evrov.

Vir financiranja:
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Program spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013–2018.

Program projekta:
Program spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013–2018. Instrument 3: Spodbujanje podjetniške dejavnosti in ustvarjanje novih delovnih mest, Sklop 1: Aktiviranje prebivalstva in revitalizacija podjetniškega okolja