Preskoči na glavno vsebino

Edecon

Naziv projekta: EcoDEsign for the CONstruction industry
Akronim: Edecon

2 logo banner Edecon

Opis projekta:

Cilj projekta je bilo večje vključevanje eko-designa v gradbeno industrijo in sektor gradbenih materialov, skozi fazo oblikovanja in razvoja izdelkov in materialov za gradbeništvo, pa vse do same izgradnje objektov. RRA Podravje - Maribor je skupaj z zunanjimi strokovnjaki s področja okoljskega svetovanja izvedla brezplačne svetovalne storitve za večje število malih in srednje velikih podjetij (MSP): obisk podjetij in revizijo stanja na področju eko-designa z osnovnimi priporočili za izvedbo eko-designa, ter za nekaj izbranih MSP zahtevnejše svetovalne storitve na področju eko-designa. V času trajanja projekta so bile organizirane delavnice in konference za MSP. Skupaj s partnerji in zunanjimi okoljskimi strokovnjaki je bil oblikovan priročnik z osnovnimi napotki podjetjem, kako vpeljati eko-design v svojo proizvodnjo.

Rezultati projekta:

  • Osnovno svetovanje 73 podjetjem iz različnih slovenskih regij na področju eko-designa (pregled stanja in ocena možnosti vpeljevanja eko-designa v podjetju).
  • Poglobljeno svetovanje 25 podjetjem iz različnih slovenskih regij na področju eko-designa in na konkretnem proizvodu podjetja (s priporočili in načrtom realizacije za vpeljevanje eko-designa za konkreten proizvod).
  • Priprava priporočil za nadaljnjo politiko Evropske komisije na področju vpeljevanja eko-designa v mala in srednje velika podjetja v EU (na podlagi izkušenj svetovalcev).
  • Priprava in izdaja brošure za MSP »Kako lahko eko-design koristi vašemu podjetju?«
  • Priprava in izdaja priročnika za MSP »Eco-design, Okoljsko primerna zasnova v gradbeni industriji«

Vodilni partner:
NorthDenmark EU-Office (Danska).

Projektno partnerstvo:
European Information Service Centre LTD (Velika Britanija), Agencia Andaluza del Conocimiento (Španija), Handwerk International Baden-Württemberg (Nemčija), Estonian Chamber of Commerce and Industry (Estonija), RRA Podravje - Maribor (Slovenija).

Trajanje projekta:
april 2013–december 2014.

Skupna vrednost projekta:
1.139.470,00 evrov (delež za RRA: 114.514,00 evrov)

Vir financiranja:
CIP-EIP (Specific Action).