Preskoči na glavno vsebino

eNEET Rural

Naziv projekta: eNEET Rural: Spodbujanje podjetništva in izboljšanje kvalifikacij populacije NEET, ki živi na podeželju
Akronim: eNEET Rural

EEA and Norway grants 4x

Kratek opis projekta:

V številnih podeželskih območjih Evrope so zaposlitvene možnosti majhne. Brezposelnost mladih je visoka, tisti med njimi, ki so opustili šolanje, pa so nizko kvalificirani in težje najdejo delo. To še posebej velja za invalide in pripadnike etničnih manjšin, ki se pogosto soočajo z diskriminacijo s strani izobraževalnih ustanov in delodajalcev.

Projekt eNEET Rural se osredotoča na inovativnost in uporabo tehnologij v kmetijstvu, z namenom oblikovanja zbirke orodij, namenjenih mladim, ki niso več vključeni v izobraževanje, ne delajo ali se usposabljajo za delo (NEET-i). Zbirka orodij vključuje usposabljanja na spletu in kraju samem, mladinsko tekmovanje, izmenjavo osebja in storitve mentoriranja.

Projekt odpravlja pomanjkanje veščin pri populaciji mladih prebivalcev podeželja v starosti od 25 do 29 let, spodbuja njihovo podjetniško žilico in povečuje zaposlitvene možnosti v kmetijskem sektorju podeželja.

Vodilni partner: Union of Bulgarian Black Sea Authorities (Bolgarija).

Projektno partnerstvo: АБЧО - АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЧЕРНОМОРСКИ ОБЩИНИ (Bolgarija), Štajerski tehnološki park (Slovenija), CONSORZIO OLTREPÒ MANTOVANO (Italija), Fruto Tanácsadó Kft (Madžarska), CPDIS – Asociaţia “Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” (Romunija), CTAEX - Asociación Empresarial de Investigación Centro Tecnológico Nacional Agroalimentario Extremadura (Španija), Inclusion AS (Norveška).

Trajanje projekta: avgust 2018–september 2021.

Skupna vrednost projekta: 1.774.561,34 evrov (1.508.375,74 evrov sofinancira Sklada finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih).

Vir financiranja: Projekt je financiran s sredstvi iz Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko Sklada finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih.