Preskoči na glavno vsebino

GIST

Naziv projekta: Fostering digitalisation and bionic transformation of SMEs through the development of a novel and innovative training material for overcoming COVID-19 crisis
Akronim: GIST

GIST

Kratek opis projekta:

Izziv za MSP ni le biti digitalen, temveč se preoblikovati v "bionično podjetje", ki je sposobno združiti tehnološke, transverzalne in vodstvene sposobnosti ter tako doseči bolj produktivno poslovanje in večje inovacije. Ta prehod mora potekati vzporedno s prehodom v gospodarsko, okoljsko in družbeno bolj trajnostno Evropo.

Nujno je, da se takšna strateška preobrazba zgodi v MSP, ki so hrbtenica gospodarstva EU. Zato GIST razvija inovativno gradivo za usposabljanje MSP, da bi zagotovil osnovne kompetence, potrebne za doseganje tega "bioničnega statusa":

- opredelitev zahtevanih učnih rezultatov na podlagi poglobljene analize trenutnih potreb industrije, razvoj in potrditev skupnega učnega načrta,

- izvedba tečaja usposabljanja na platformi za e-učenje OER in njegova zaščita z odprtimi licencami,

- ovrednotenje celotne izkušnje e-učenja,

- ustvarjanje novih zaposlitvenih možnosti za ljudi z znanji in spretnostmi za prihodnje integrativne, trajnostne in digitalizirane industrije.


Vodilni partner: Karlsruher Institut für Technologie

Projektno partnerstvo: Institut za razvoj i međunarodne odnose (Hrvaška), Asociacion Empresarial de Investigacion centro technologico del Mueble y la Madera de la Region de Murcia (Španija), Globalnet sp, z.o.o. (Poljska), Innovawood ASBL (Belgija), Štajerski tehnološki park (Slovenija)

Trajanje projekta: junij 2021–maj 2023

Skupna vrednost projekta: 270.873,oo evrov.

Vir financiranja: Erasmus+ KA226 – Partnerstvo za digitalno pripravljenost v izobraževanju.