Preskoči na glavno vsebino

Odprti projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov - Presežek les 2022

Društvo oblikovalcev Slovenije v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za lesarstvo ter z Zavodom za kulturno dejavnost FRACT, objavlja odprti, enostopenjski projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov.

Namen natečaja je poiskati nove lesene izdelke ali družine lesenih izdelkov, ki lahko predstavljajo reprezentativno in globalno poslovno uspešno ponudbo slovenskega lesarstva. V okviru natečaja želimo evidentirati izdelke, ki predstavljajo kulturni temelj in obenem vsestransko učinkovit gospodarski potencial znotraj široke nacionalne platforme, ki naj bi postopno prerasla v komponento naše širše identitete.

Cilj projektnega natečaja je pridobitev predlogov novih lesenih pohištvenih izdelkov in izdelkov za domače ali delovno okolje in prosti čas ter identifikacija ustvarjalnih pobud, ki po svojih izhodiščih uspešno odgovarjajo na razmisleke o učinkovitosti lesarskega izdelka.

Na razpis se lahko prijavijo:

  • avtorji in izdelovalci z idejnimi zasnovami in z izdelki, ki pa do konca leta 2021 še niso bili v redni prodaji in jih je mogoče opredeliti kot prototip,
  • avtorji in izdelovalci tistih izdelkov, ki so že v uvodni fazi komercializacije, torej začetno, vendar ne več kot eno leto prisotni na slovenskem trgu.

Javni natečaj se prične z dnem objave vsebine natečajne dokumentacije na spletni strani Društva oblikovalcev Slovenije.

Natečajni elaborat mora biti oddan najkasneje do polnoči 18. 3. 2022. Natečajni elaborat je potrebno oddati v 1 (enem) skupnem sporočilu v elektronski obliki na e-naslov: presezekles2022@dos-design.si.

Več o natečaju tukaj.