Preskoči na glavno vsebino

Spletni dogodek: Nazaj v prihodnost - Kulturna dediščina kot priložnost za ustvarjalce

Vabljeni na spletni dogodek v okviru projekta SACHE: Nazaj v prihodnost - Kulturna dediščina kot priložnost za ustvarjalce, v četrtek, 25. marca 2021 ob 11. uri.

Dogodek bo potekal v obliki video konference. Po prijavi boste prejeli povezavo za vključitev.
Prijave: https://forms.gle/b82gu4CCueQCVAnE9

Na dogodku bodo predstavljeni primeri ustvarjalnih start-upov, ki uspešno sodelujejo z muzeji in drugimi kulturnimi institucijami. Spoznali boste njihove inovativne rešitve in njihovo pot od ideje do vzpostavitve poslovnega modela.

Predstavitvam in pogovoru z ustvarjalci pa sledi tudi povabilo v inkubator za razvoj projektov na področju digitalizacije kulturne dediščine.

Sodelujoči:

  • Zuzanna Stanska (Poljska), umetnostna zgodovinarka in prejemnica nagrade Young Creative Entrepreneur Award na področju kulture, ki jo podeljuje British Council. Zuzanna je ustanoviteljica aplikacije DailyArt in svetovalnega podjetja Moiseum, ki muzejem in drugim kulturnim institucijam pomaga dosegati njihove ciljne skupine z uporabo novih orodij;
  • Sergiu Ardelean (Avstrija), je ustanovitelj startupa Artvive, ki se ukvarja z rešitvami za obogateno resničnost. Artvive ima pisarne v Evropi, v ZDA in na Kitajskem. Njihove rešitve uporablja že več kot 18.000 umetnikov v 92 državah ter svetovno znani muzeji in galerije na Dunaju, v San Franciscu, Münchenu, Seulu, Pekingu, ...
  • Urša Mihevc iz zavoda ID20 bo predstavila HeritageLab – dediščinski inkubacijski program v okviru katerega bo izkušena ekipa mentorjev in poznavalcev dediščine podprla 3-5 ekip in idej na poti do uspeha. Moderator: Luka Piškorič, soustanovitelj in direktor Poligon kreativnega centra.

Dodatne informacije: vladimir.rudl@rra-podravje.eu


Projekt SACHE je namenjen razvoju in izvajanju integriranih lokalnih strategij, ki jih podjetja iz kreativnega sektorja iščejo na območjih kulturne dediščine in okoli njih. Projekt se osredotoča na širitev in krepitev vloge mest, simbolov in vrednot kulturne dediščine s pospeševanjem le-teh za lokalno rast podjetij iz kreativnih industrij.