Preskoči na glavno vsebino

Ocenjevanje: Likovni natečaj »Framski slap – slap Skalca«

Ocenjevanje: Likovni natečaj »Framski slap – slap Skalca«

V mesecu maju se je zaključil likovni natečaj »Framski slap – slap Skalca«, ki smo ga izvedli v sklopu projekta »Prenova turističnih atrakcij na Pohorju. V okviru natečaja smo prejeli 90 izjemnih izdelkov in odločitev o izboru najboljših je bila zahtevna.

Likovni natečaj je bil razpisan za dve starostni skupini: 1. kategorija (1.-5. razred) in 2. kategorija (6.-9. razred). Opredeljene teme likovnega natečaja so bile: Framski slap oz. slap Skalca, pomen vode v našem okolju, zdrav življenjski slog, pomen ohranjanja zdravja, naravne vrednote in pomen njihovega ohranjanja ter gozdni bonton.

Ocenjevanje prejetih izdelkov je potekalo v torek, dne 31. 5. 2022 v prostorih RRA Podravje - Maribor. Ocenjevalno komisijo so sestavljali: Jasmina Granduč (Likovna šola Artdidakta), Metka Oberlajt (Občina Hoče-Slivnica), Samo Jenčič (ZRSVN) in Helena Horvat (RRA Podravje - Maribor).

Ocenjevalna komisija je v vsaki kategoriji izbrala 3 najboljše izdelke. Odločitev komisije je bila težka, saj so vsi prejeti izdelki izjemni, s čimer so osnovnošolci dokazali, kako otroška kreativnost ne pozna meja.

Nagrajeni izdelki:

1. kategorija (1.-5. razred)

1. mesto: Pod dežnikom

2. mesto: V zdravi naravi

3. mesto: Slap Skalca

2. kategorija (6.-9. razred)

1. mesto: Skalnati slap

2. mesto: Užitki v naravi

3. mesto: Pod zvezdnim nebom

Iskrene čestitke nagrajencem in prisrčna hvala vsem, ki ste s svojimi izdelki sodelovali v tem likovnem natečaju.