Preskoči na glavno vsebino

ACCESS-3DP

Naziv projekta: ACCESS-3DP - Uvajanje 3D tiska v kreativne industrije in obrtniški sektor
Akronim: ACCESS-3DP

ACCESS3 DP Logo draft v6 final 1800pxErasmus logo

Kratek opis projekta:

Aditivna proizvodnja oz. 3D tiskanje je ena od tehnologij pod okriljem napredne proizvodnje, ki jo je Evropska komisija opredelila kot eno od ključnih omogočitvenih tehnologij (KET).

Kreativne industrije so osrednji elementi gospodarstva EU. Kreativni delavci so nadarjeni in prilagodljivi, z vrsto osnovnih znanj in spretnosti, ki jih je mogoče naravno razvijati in izboljševati s prakso in vseživljenjskim učenjem. Kreativna podjetja so običajno majhna, pogosto mikro podjetja. S strankami sodelujejo v sektorjih, ki so že nekaj časa tradicionalno povezani s kreativnimi industrijami, in s prilagodljivostjo ter z uporabo njihove sposobnosti za uresničevanje inovativnih idej dodajajo vrednost izdelkom.

Projekt ACCESS-3DP skuša tehnologijo 3DP vzeti za primer nove disruptivne industrije in določiti okvire, ki lahko postanejo osnova za usposabljanje delavcev v obrtniških in kreativnih industrijah. S tem bodo delavci pripravljeni uporabiti svoja nova znanja v povezavi s temeljnimi kreativnimi sposobnostmi v enem ali več tradicionalnih proizvodnih sektorjih.

Vodilni partner: Chambre de Métiers et de l'Artisanat du Rhône (Francija)

Projektno partnerstvo: Chambre de Métiers et de l'Artisanat du Rhône (Francija), Štajerski tehnološki park (Slovenija), Centro Tecnológico del Mueble y la Madera (Španija), Centro Tecnologico de Caldado de Portugal (Portugalska), Technicka Univerzita v Kosiciach (Slovaška).

Trajanje projekta: oktober 2020–marec 2023

Skupna vrednost projekta: 374.743,00 evrov (346.963,00 sofinancira EU)

Vir financiranja: Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+, Erasmus Plus KA2 Cooperation for innovation and the exchange of good practices.