Preskoči na glavno vsebino

Partnerstvo za Pohorje

Ponosni na Pohorje

Na kaj pomislite, ko slišite Pohorje?


... Na pohorskih livadah je pravljica doma,
iz zlatih niti stkana, iz modrega neba,
na pohorskih livadah tišina šepeta,
ni več zaklada, kot tu odkrivam ga. ...

Hvalnica Pohorju: Na pohorskih livadah


Vsak izmed nas ima drugačno izkušnjo na in ob Pohorju, zato tudi odgovor ne more biti enoznačen. Z malo raziskovanja pa lahko spoznamo, da nas Pohorje razvaja z mnogoterimi zakladi, ki jih je vredno raziskati. Če smo Pohorje do zdaj začutili le skozi šport in rekreacijo, pa naj bo to smučanje, pohodništvo ali kolesarjenje, lahko v zadnjih letih zabeležimo pester nabor še druge ponudbe, tako kulturne kot tudi kulinarične.

Uvodoma smo ugotovili, da vsak na svoj način spoznava Pohorje. Ker nosi Pohorje v sebi velik potencial, bi si želeli, da bi ga znali še bolje prepoznati in ceniti.
V preteklosti je bilo že nekaj poskusov, kako geografsko zaključeno območje, povezati tako v gospodarskem kot tudi turističnem in seveda naravovarstvenem smislu. Želimo si, da bi vzpostavljeno Partnerstvo za Pohorje postalo uspešen model povezovanja in sodelovanja, ki bo obrodilo sadove, na katere bomo vsi skupaj ponosni.

V rubriki »Ponosni na Pohorje« bomo vsak teden k razmišljanju o Pohorju povabili vse, ki nam ga bodo skozi svoj pogled in misli še bolj približali. Zavedamo se, da ste zelo pomembni vsi, ki s Pohorjem dihate dnevno. Zato Vas vabimo, da z nami delite svoje želje, pričakovanja, pa tudi skrbi in strahove.

Iskreno se veselimo sodelovanja z vsemi, ki si želite skupaj z nami pisati uspešno zgodbo o Pohorju. Vaše pobude, pomisleke, vprašanja prosim posredujte na klavdija.gornik@rra-podravje.si in potrudili se bomo poiskati odgovore nanje.

Klavdija Gornik

Koordinatorica projekta »Partnerstvo za Pohorje«
Kontakt: 00386 70 455 405 in klavdija.gornik@rra-podravje.si


Uroš Rozman, direktor Mariborske razvojne agencije, Klavdija Gornik, koordinatorica Partnerstva za Pohorje
Uroš Rozman, direktor RRA Podravje - Maribor, Klavdija Gornik, koordinatorica Partnerstva za Pohorje